Hlavní obsah

Velký návrat se blíží! Teď začíná moje sezona, hlásí uzdravený Schick

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V minulém ročníku vinou vleklých zdravotních problémů spíše paběrkoval, v tom probíhajícím prozatím do žádného utkání ještě ani nenaskočil. Rekonvalescence útočníka Bayeru Leverkusen Patrika Schicka ale probíhá podle plánu, konečně se již také zapojil do tréninku s týmem. „Teď začíná moje sezona,“ odhodlaně hlásí 27letý kanonýr pro deník Bild.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Návrat Patrika Schicka na trávník je blízko

Článek

Schicka dlouhodobě trápily potíže v oblasti třísel. Jeho problémy zprvu nevyřešila ani operace, v tuto chvíli to ale vypadá, že střelec, který nasázel v sezoně 2021/22 čtyřiadvacet bundesligových branek, bude brzy zpět. Jak brzy? „Realistickým cílem je zápas s Wolfsburgem,“ naznačil autor osmnácti reprezentačních branek, že by se na trávníku klidně mohl objevit již v sobotu.

A ještě k tomu v naprosto ideálním zdravotním stavu. „Cítím se velmi dobře. Konečně již necítím žádnou bolest, jako tomu bylo v posledním roce. Moc mě to těší,“ radoval se Schick, jenž si náležitě užívá i zapojení do tréninkových jednotek se zbytkem mužstva, včetně dalších Čechů Adama Hložka a Matěje Kováře. „Individuální tréninky jsou něco úplně jiného. Pomáhají sice po fyzické stránce, ale je ohromně důležité být na hřišti s ostatními,“ tuší odchovanec pražské Sparty.

„Nemůžu se dočkat toho, až budu zpátky. I když naše hra z tribuny vypadá pěkně, nemohl jsem být stoprocentně šťastný, když jsem na ni jen koukal,“ vyprávěl natěšený Schick. „Mám za sebou zranění, které je pro fotbalisty jedním z nejhorších. Jsem rád, že je konečně za mnou a mohu se tak soustředit na budoucnost,“ pokračoval.

Umetená cestička zpět do základní sestavy jej ale rozhodně nečeká. Victor Boniface, letní posila Leverkusenu, totiž na hrotu zatím září. Nigerjiec zapsal v sedmi ligových duelech stejný počet branek a i díky němu se Bayer drží na průběžném prvním místě tabulky.

Schick, který nastoupil naposledy v březnovém utkání osmifinále Evropské ligy na hřišti maďarského Ferencvárose, ale rozhodně svoji kůži nedá nadarmo. Tím spíše proto, že hlad po kopané je z něj po dlouhé pauze více než citelný. Což může být tuze dobrou zprávou ,nejen pro lídra německé ligy, ale také pro českou reprezentaci, jíž v listopadu čekají důležitá utkání v Polsku a s Moldavskem.

Reklama

Související témata:
  PSG - Dortmund dnes 21 : 00
20240507T21 : 00:00+0200
PSG vs. Dortmund
PSG vs. Dortmund
PSG
Dortmund
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.