Hlavní obsah

České trio v Augsburgu bude mít nového trenéra, Herrlicha střídá Weinzierl

Augsburg

V bundesligovém Augsburgu, kde působí čeští fotbalisté Tomáš Koubek, Marek Suchý a Jan Morávek, skončil krátce před koncem sezony trenér Heiko Herrlich. Vedení klubu po sérii špatných výsledků, které tým přiblížily sestupovému pásmu, kouče odvolalo a nahradilo ho navrátilcem Markusem Weinzierlem. Ten podepsal kontrakt do června příštího roku.

Foto: Daniel Roland, Reuters

Dosavadní kouč Augsburgu Heiko Herrlich při utkání s Frankfurtem.

Článek

Augsburg získal z posledních čtyř bundesligových duelů pouze bod. Na třináctém místě tabulky má čtyřbodový náskok před Kolínem nad Rýnem na barážové příčce, s nímž v pátek prohrál 2:3. Z českého tria se na trávníku objevil jen střídající záložník Morávek, brankář Koubek a obránce Suchý pod Herrlichem prakticky nenastupovali.

Devětačtyřicetiletý bývalý reprezentant Herrlich vedl Augsburg od loňského března. Klub v minulé sezoně udržel v bundeslize a smlouvu má do roku 2022. O tři roky mladší Weinzierl už FCA trénoval mezi lety 2012 a 2016.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.