Hlavní obsah

Český brankář v Německu trpěl, teď si poprvé v sezoně zachytal. Vysedávání na lavičce už má dost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé v sezoně vyskočil z lavičky a chytal. Český fotbalový brankář Tomáš Koubek z Augsburgu čelil o víkendu střelcům Dortmundu. I když si připsal několik slušných zákroků, pětkrát inkasoval (1:5). Jednatřicetiletý gólman má v Augsburgu smlouvu do konce sezony, je pravděpodobné, že v létě změní klub.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Koubek v zápase proti Dortmundu.

Článek

Role dvojky ho v posledních letech definuje. V bundesligovém ročníku 2020/2021 nechytal ani jednou stejně jako v následující sezoně. V té minulé nastoupil v elitní německé soutěži jedenáctkrát, v té aktuální poprvé. Stabilní brankář Finn Dahmen se zranil a do konce sezony už nebude k dispozici. Koubek by tak zřejmě měl odchytat poslední dva zápasy se Stuttgartem a v Leverkusenu.

Jelikož jde o týmy, které míří pro příští sezonu do Ligy mistrů, bude pro Augsburg z devátého místa velmi těžké zabojovat o účast v evropských pohárech. Nicméně v bavorském klubu může být klid, bundesligovou příslušnost má bezpečně zajištěnou.

V Dortmundu se snažil hrát sympaticky, nicméně byl potrestán. „Nechtěli jsme před naší bránou zaparkovat autobus. Od začátku jsme se snažili soupeře presinkem dostat pod tlak, ale bohužel to nefungovalo,“ podotkl trenér Augsburgu Jess Thorup. Pod tlakem byl především Koubek a obrana před ním.

Zatím zůstává otázkou, kde bude Koubek působit v příští sezoně. V Augsburgu si jeho práce po pěti letech cení a podle informací Sport.cz mu bavorský klub nabízí nový kontrakt. Majitel dvanácti reprezentačních startů má mít ale vysedávání na lavičce už dost a rád by ještě byl někde jedničkou. Má sportovní ambice, v jednatřiceti chce ještě chytat.

Proto je pravděpodobné, že se bude rozhlížet jinde. V Německu, ve Francii, kde dřív působil v Rennes, nebo v dalších koutech Evropy. Má preferovat zahraničí, takže případný návrat do české ligy, zejména do Hradce Králové, nemá být na pořadu dne. Rozhodovat se bude v létě, na atraktivitě mu přidá, že bude volným hráčem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.