Hlavní obsah

Čvančara dal v poháru dva góly a byl vyhlášen mužem zápasu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalový útočník Tomáš Čvančara si užil soutěžní premiéru za Borussii Mönchengladbach. Český reprezentant, jenž přišel do tradičního bundesligového klubu v létě ze Sparty, nastoupil v prvním kole Německého poháru proti Bersenbrücku z páté nejvyšší soutěže (Oberligy) v základní sestavě a dvěma góly a jednou asistencí se podílel na drtivé výhře 7:0 a hladkém postupu favorita.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Čvančara v dresu Mönchengladbachu oslavuje gól v utkání Německého poháru.

Článek

Čvančara se poprvé zapsal do statistik utkání ve 22. minutě, kdy posunul míč do pokutového území na Francka Honorata, jenž první trefou zápasu nahlodal odpor outsidera. Dvaadvacetiletý český útočník se pak prosadil dvakrát během krátké chvíle.

V 32. minutě mu stačilo jen nastavit nohu v malém vápně, aby nasměroval míč do sítě. Na začátku 35. minuty pak dostal zpětnou přihrávku a z hranice vápna vystřelil. Dle všeho se netrefil ideálně a tak, jak by si přál, ale balon přesto zapadl do brány. Čvančara se po druhé brance skoro nevěřícně usmíval.

Ve 40. minutě viděl ještě žlutou kartu za to, když přerušil u postranní čáry brejk soupeře a jednoho z protivníků naremploval za lajnu. Čvančara šel ze hřiště v 72. minutě. Po utkání byl vyhlášen hráčem zápasu. "Pro tým je to dobrý výsledek, když dáme sedm gólů a máme čisté konto. Abych byl upřímný, se svým výkonem nejsem úplně spokojený. Měl jsem další tři šance, které mi kluci připravili, ale nevyužil jsem je. Vždy to může být lepší, ale na začátek to bylo dobré," uvedl Čvančara na klubovém webu.

Borussia Mönchengladbach pohodlně postoupila do dalšího kola domácího poháru, do bundesligy vstoupí za týden v sobotu duelem v Augsburgu.

Reklama

Související témata: