Hlavní obsah

Bayern - Hannover 4:1Do osmifinále Německého poháru postoupily Bayern i Freiburg

Mnichov

Fotbalisté Bayernu Mnichov prošli hladce do osmifinále Německého poháru. Obhájci trofeje zvítězili ve druhém kole nad Hannoverem 4:1. Za vítěze Ligy mistrů a německé bundesligy skóroval dvakrát Müller a po jednom gólu dali Pizarro a střídající Ribéry.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Radost Claudia Pizarra z Bayernu v utkání Německého poháru proti Hannoveru.

Článek

Bayern si zopakoval jedenáct dní staré vítězství nad Hannoverem z ligové soutěže, v níž vyhrál 2:0. Poprvé od 26. října 2011 soupeř Plzně v Lize mistrů nevyprodal svou Allianz Arenu, v které středeční zápas sledovalo "jen" 66 tisíc diváků.

Trenér Pep Guardiola poslal do hry sestavu: Neuer - Rafinha, Van Buyten, Dante, Contento (82. Kirchhoff) - Lahm - Müller, Schweinsteiger (68. Alaba), Kroos, Shaqiri - Pizarro (62. Ribéry).

Postup do 3. kola si zajistil také Freiburg, kterému se povedlo vyhrát po více než sedmi týdnech. Svěřenci trenéra Christiana Streicha, kteří na úvod Evropské ligy doma remizovali 2:2 s Libercem, porazili v regionálním derby Stuttgart 2:1. Oplatili mu vyřazení v semifinále minulého ročníku poháru. O výhře Freiburgu rozhodli Ginter a Hanke, Stuttgart snížil až v závěru.

Za vítěze nastoupili Baumann - Sorg, Krmaš, Ginter, Günter - Schuster, Fernandes - Schmid, Coquelin (80. Kerk) - Mehmedi (89. Höfler), Hanke (71. Freis).

Vedle obránce Freiburgu Pavla Krmaše se podílel na vítězství svého týmu i Václav Kadlec z Eintrachtu Frankfurt. Na své góly z úvodu německého angažmá sice nenavázal, ale mohl se radovat z vítězství 2:0 nad druholigovou Bochumí.

Reklama

Související témata: