Hlavní obsah

Augsburg - Dortmund 0:3Dortmund využil zaváhaní Bayernu a po výhře v Augsburgu vede německou ligu

Aktualizováno

Dortmund v předposledním kole německé fotbalové ligy využil zaváhání Bayernu Mnichov a díky výhře 3:0 v Augsburgu se posunul do čela tabulky. Tomáš Koubek odchytal za domácí celé utkání. Leverkusen se střídajícím Adamem Hložkem doma ztratil dvougólové vedení, remizoval s Mönchengladbachem 2:2 a v bundeslize čeká na výhru už čtyři kola. Český reprezentant přišel na hřiště až v 84. minutě. Bayer čeká na závěr sezony boj o pohárovou Evropu, poslední místo znamenající účast v kvalifikaci Evropské konferenční ligy drží jen s jednobodovým náskokem.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Julian Brandt z Dortmundu (vpravo) slaví trefu do sítě Augsburgu.

Článek

Dortmund na stadionu stále sestupem ohroženého soupeře dominoval, ale i díky několika dobrým zákrokům Koubka se dlouho nedokázal prosadit. V 38. minutě domácí obránce Uduokhai stáhl Hallera, který by jinak pokračoval sám na branku, a byl vyloučen.

Početní výhodu Borussia zužitkovala až po necelé hodině hry, kdy se z ostrého úhlu trefil Haller. Hráč, který v průběhu sezony absolvoval už druhou operaci kvůli rakovině varlat, v 84. minutě dorazil za Koubkova záda Reusovu střelu. V nastavení přidal třetí branku Brandt.

Dortmund má díky sobotní domácí prohře Bayernu s Lipskem v čele dvoubodový náskok. K jistotě prvního titulu po 11 letech potřebuje v posledním kole doma porazit Mohuč, bavorský velkoklub zavítá do Kolína nad Rýnem. V případě rovnosti bodů rozhodne rozdíl ve skóre, který má o 14 gólů lepší Bayern.

Augsburg je čtrnáctý a bude v posledním kole bojovat o záchranu na hřišti Mönchengladbachu.

Stuttgart zvítězil v Mohuči 4:1, díky lepšímu skóre se dostal před Bochum a opustil pásmo sestupu. Gólem a dvěma asistencemi se na vysoké výhře hostů podílel Chris Führich. Svěřencům Sebastiana Hoenesse i tak stále hrozí třetí pád do druhé ligy za posledních sedm let. Před posledním kolem, v němž se Stuttgart utká doma s Hoffenheimem, má náskok jediného bodu na přímý sestup. Mohuč prohrála počtvrté v řadě a ztratila naděje na evropské poháry.

Leverkusen vedl už ve 20. minutě 2:0 po gólech Adliho a Demirbaye, ale ve druhém poločase snížil Hofmann a v 90. minutě vyrovnal Stindl. Leverkusen na šesté příčce má jen bod náskok na Wolfsburg, který v posledním kole přivítá sestupující Herthu Berlín. Bayer nastoupí na stadionu sestupem ohrožené Bochumi.

Německá fotbalová liga - 33. kolo:
Mohuč - Stuttgart 1:4 (23. Ingvartsen - 42. Endo, 64. Guirassy, 78. Führich, 90.+1 Coulibaly),
Augsburg - Dortmund 0:3 (59. a 84. Haller, 90.+3 Brandt)
Leverkusen - Mönchengladbach 2:2 (15. Adli, 20. Demirbay - 58. Hofmann, 90. Stindl).
Související témata: