Hlavní obsah

Fenin je blíž odchodu z Chotěbuzi, s týmem neletí na soustředění

Chotěbuz

Někdejší velký talent českého fotbalu se možná brzy vrátí do Gambrinus ligy. Útočník Martin Fenin se totiž přiblížil odchodu z německé Chotěbuzi. Šestnáctinásobný reprezentant podle klubového webu s druholigovým týmem neodletí na soustředění do Turecka a bude dál jednat s pražskou Slavií. Ta zatím žádnou dohodu nepotvrdila. Fenin podle zákulisních informací zvažuje ještě jednu nabídku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Martin Fenin jedná se Slavií.

Článek

Slávistický trenér Petr Rada minulý týden potvrdil, že má o Fenina zájem a mluvil s ním. Více se ale vršovický klub k jednání s vicemistrem světa do 20 let z roku 2007 vyjadřovat nechce. "Budeme komentovat až případné hotové věci," řekla mluvčí Slavie Soňa Nouzáková.

O Feninově dalším působišti by mělo být jasněji v nejbližších dnech. "Jednáme s Chotěbuzí o Martinově budoucnosti, v tomto týdnu možná bude celá záležitost dořešena a budeme moci být konkrétnější," řekl Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která hráče zastupuje.

Fenin, pětadvacetiletý odchovanec Teplic, opustil českou ligu v roce 2008, když ze severočeského celku přestoupil do bundesligového Frankfurtu. Po výborném startu a hattricku v úvodním ligovém zápasu se však ze sestavy Eintrachtu vytratil a v roce 2011 odešel do druholigové Chotěbuzi.

Výrazněji se neprosadil ani tam, navíc předloni v říjnu vypadl z okna a s krevní sraženinou na mozku skončil v nemocnici. Přiznal, že úraz byl vyvrcholením jeho dlouhodobých problémů s depresemi, které řešil léky na uklidnění. Načas proto přerušil kariéru a podstoupil psychologickou léčbu. Na trávník se vrátil loni v březnu. Za Chotěbuz však v této sezoně nastoupil pouze do tří zápasů.

Reklama

Související témata: