Hlavní obsah

Fenin? Kdepak, Frankfurt oslavuje "ďábelského" kanonýra

FRANKFURT

Do světa velkého fotbalu měl parádní nástup, teď ale musí český reprezentační útočník Martin Fenin v bundesligovém Frankfurtu jen s odstupem sledovat, jak válí jeho konkurent. V Eintrachtu totiž oslavují řeckého střelce Theofanise Gekase, který vládne žebříčku kanonýrů celé bundesligy.

Foto: Alex Domanski, Reuters

Theofanis Gekas (uprostřed) oslavuje se spoluhráči z Frankfurtu gól.

Článek

Byla v tom i trocha symboliky, když v sobotním duelu Frankfurtu s Wolfsburgem za stavu 3:1 Gekas, coby autor dvou gólů, za mocného aplausu téměř 44 tisíc diváků střídal a na hřiště pustil dohrát zápas právě Martina Fenina.

Třicetiletý Řek nastřílel v jedenácti bundesligových zápasech stejný počet gólů, zatímco český reprezentant nastřádal, mimo jiné i kvůli zdravotním potížím, v této ligové sezóně pouze devatenáct minut a na jeho brankovém kontě svítí nelichotivá nula.

„Gekas střílí jako ďábel,“ píše o bývalém řeckém reprezentantovi deník Bild. A doplnil, že aktuálně nejlepší kanonýr bundesligy potřebuje na gól v průměru pouhé dvě střely. Na hrotu útoku se přitom v dresu Frankfurtu většinou bije sám. V sobotu nastoupil před trojicí Ochs, Caio, Altintop. Posila za milión euro z Leverkusenu se tak Frankfurtu opravdu vyplácí.

Upsal duši ďáblu?

„Už jsme si v kabině říkali, jestli nezaprodal duši ďáblu,“ smál se Gekasův spoluhráč Marco Russ. „Doufám, že nebudu muset nikdy proti němu hrát. Vždycky se trefí, i ze špatně kopnuté penalty,“ pokračoval obránce Frankfurtu.

Trenér Michael Skibbe v této sezóně poskládal tak silný tým, že ve Frankfurtu si mohou v současnosti užívat přítomnost k elitní čtyřce celé ligy a minimálně pomýšlet na účast v evropských pohárech, což nebývalo zvykem. „Teď máme z fotbalu opravdu radost,“ potvrdil kapitán Patick Ochs.

Euforii si však zřejmě příliš neužívá právě český reprezentant Martin Fenin. Podle serveru Sportbild.de exteplický fotbalista dokonce chce Frankfurt opustit kvůli nespokojenosti se svojí pozicí v klubu.

„Čech Martin Fenin platil za mimořádný talent, teď se ale na hru Frankfurtu jen dívá. Aby znovu začal hrát pravidelně, bude muset asi změnit působiště,“ píše německý server.

Reklama