Hlavní obsah

Fenin: Všechny šance jsem promrhal. Musíš přidat, nabádá ho trenér Skibbe

FRANKFURT

Fotbalisté Frankfurtu prožívají opravdu mizerný začátek roku. Všechny tři zápasy prohráli a navíc nevstřelili ani jeden gól. Ze snů o účasti v evropských pohárech je rázem propad do ligového průměru. Tým trenéra Michaela Skibbeho nedokázal pozvednout ani český útočník Martin Fenin.

Článek

Vicemistr světa do dvaceti let po zdravotních problémech z počátku sezóny vypadl z reprezentace i ze základní jedenáctky Eintrachtu. V útoku začal řádit Řek Gekas a Fenin se pomalu začal připravovat na hostování v jiném klubu. Trenér Skibbe však třiadvacetiletého Čecha nechtěl pustit a po krátké zimní přestávce mu začal dávat prostor v zápasech. Jenže gólů se od něj nedočkal.

„Nemám pro to žádnou omluvu. Dostal jsem třikrát šanci a nevyužil jsem ji. Nezáleží na tom, že jsem na hrotu nastoupil sám, jsem tu od toho, abych dával góly,“ řekl Fenin deníku Bild. Český fotbalista v roce 2011 odehrál poločas proti Hannoveru (0:3), 73 minut proti Hamburku (0:1) a naposledy 71 minut proti Mönchengladbachu.

Podle Bildu jsou Feninovy výkony a nasazení na tréninku v pořádku, ale nedokáže je přenést do zápasů. Deník také kvituje, že se útočník Frankfurtu za nic neschovává a veřejně kritizuje svojí střeleckou neproduktivitu.

V sobotu by měl proti Freiburgu opět nastoupit od začátku zápasu v útoku Theofanis Gekas: „V minulém zápase po střídání bylo vidět, že Theofanis měl větší tah. Má jedinečný instinkt na to, kam půjde míč,“ vysvětlil trenér Skibbe. „Martin na sobě musí dál pracovat a využívat šance,“ dodal kouč.

Reklama