Hlavní obsah

Fenin zrušil cestu k moři, na stadión se teď stydí jít

PRAHA

Prachbídná nálada tíží českého fotbalového útočníka Martina Fenina. Po dlouhé sezóně mu začala vytoužená dovolená. Jenže s Frankfurtem sestoupil z nejvyšší německé soutěže. Už 8. června mu začne příprava na novou sezónu. Druholigovou! Radost z volných dnů je nulová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalový útočník Martin Fenin

Článek

„Měli jsme mít sedm a půl týdne dovolené, ale pět týdnů kvůli dřívějšímu startu druhé bundesligy nebude. Měl jsem v plánu jet na deset dnů k moři, ale nejde to. Jen se otočím v Česku za rodinou,“ posteskl si Fenin.

Ani s odstupem dnů se přes nezdar nepřenesl. Zda bude jeho budoucnost spojena s Frankfurtem, kde má ještě rok smlouvu, momentálně netuší. „Žádnou klauzuli, že kontrakt neplatí pro druhou ligu, nemám. A stejně tak osmnáct dalších hráčů. Počkám na nového trenéra, pak se vše vyjasní,“ přemítá Fenin, který naskočil celkem do 24 zápasů a dal jeden gól.

Ambiciózní Frankfurt za celou sezónu vyhrál jen deset zápasů, v posledních sedmi kolech však žádný. „Ale my jsme ligu neztratili teď v konci, zaspali jsme dříve,“ má jasno Fenin.

„Problémem byl trenér Skibbe, který byl v klubu do března. Ať byly výsledky jakékoliv, stavěl jedenáct hráčů. Byl neupřímný. Kabina byla rozklížená, atmosféra špatná,“ popisuje Fenin, který se spoluhráči musel čelit po prohře s Kolínem i atakům zuřících fanoušků. Tým chránila policie. „Neměl jsem strach, že by mi příznivci něco udělali, i když rozvášnění byli hodně. Spíše jsem si naplno uvědomil, co jsme zavinili,“ líčí.

Definitivní potvrzení pádu přišlo o víkendu při prohře v Dortmundu. Fanoušci Frankfurtu už výtržnosti netropili a k žádnému kontaktu s hráči nedošlo. „Určitě se bude propouštět. Kromě pondělního půlhodinového mítinku, kde nám vedení řeklo další program, jsem ani nešel na stadión. Styděl bych se. Jsem v klubu tři a půl roku, většinu zaměstnanců znám. S obličejem každého by se jen prohlubovalo trápení, které jsme způsobili všem spjatým s Frankfurtem,“ vypráví Fenin.

Reklama