Hlavní obsah

Fotbalista Davies se po koronaviru a potížích se srdcem vrátil k tréninku

Kanadský fotbalista Alphonso Davies, který měl po prodělaném koronaviru zdravotní potíže se srdcem, se vrátil po takřka dvou měsících k tréninku Bayernu Mnichov. Jednadvacetiletý krajní obránce dnes absolvoval běžeckou přípravu a přiblížil se k možnému návratu do soutěžních zápasů.

Foto: Profimedia.cz

Kanadský fotbalista Alphonso Davies

Článek

"Jsem šťastný, že zase mohu dělat to, co miluji," napsal Davies na svém twitteru.

Rodák z ghanského Buduburamu, který v listopadu vyhrál ocenění pro bundesligového hráče měsíce, měl na začátku roku pozitivní test na koronavirus. Po něm u něj lékaři odhalili příznaky myokarditidy, neboli zánětlivého onemocnění srdečního svalu. Kvůli tomu si musel dát Davies několik týdnů pauzu.

"Teď už jsou ale jeho problémy pryč," uvedl trenér Julian Nagelsmann, podle nějž bude Davies během příštích tří až čtyři týdnů postupně zapojován do týmu. Pro začátek ale bude mít podle kouče stále "střední vytížení".

Kanadský obránce Davies přišel do Bayernu v roce 2018 z Vancouveru Whitecaps a odehrál v bavorském velkoklubu 107 zápasů.

V minulých letech pomohl k zisku tří mistrovských titulů. Bayernu patří v tabulce německé soutěže vedoucí příčka o sedm bodů před druhým Dortmundem. Ten má ale ještě zápas k dobru.

Reklama