Hlavní obsah

Fotbalista Dortmundu Schulz měl napadnout těhotnou partnerku kopy do břicha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý fotbalový reprezentant a fotbalista Borussie Dortmundu Nico Schulz čelí obvinění z bestiálního napadení své dnes již bývalé partnerky. Devětadvacetiletý obránce na ni měl zaútočit zvlášť surovým způsobem. Žalobci tvrdí, že Schulz se měl pokusit opakovaným kopáním do břicha expřítelkyně ukončit její těhotenství. Bundesligový celek se k obvinění vyjádřil v neděli prostřednictvím veřejného prohlášení. Fotbalista tvrzení o domácím násilí popírá.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista Borussie Dortmund Nico Schulz čelí vážným obviněním z útoků na ex-partnerku, kterých se měl dopustit v roce 2020.

Článek

K útoku mělo dojít jen dva týdny předtím, než Schulzova expartnerka Maria Pletzová porodila společného potomka.

Napadení navíc nemělo být ojedinělé. Pletzová podle deníku Bild vznesla vůči fotbalistovi několik obvinění z domácího násilí, ke kterému mělo docházet v průběhu roku 2020.

Prokurátor potvrdil, že se německé úřady případem zabývají a že už mělo dojít k domovní prohlídce fotbalistova domu.

Deník Bild se dostal ke snímkům obrazovky ze vzájemné komunikace bývalých partnerů. „Udeřil jsi mě, když jsem byla bezbranná ve svém vlastním bytě," píše Pletzová a v jedné ze zpráv se má psát i o zmiňovaném útoku kopy do břicha. Fotbalista měl mít během něj na nohou boty.

K případu se v neděli prostřednictvím veřejného prohlášení vyjádřila Borussia Dormund. „Klub vzal sobotní zprávy médií o trestních obviněních týkajících se soukromého života Nica Schulze jako příležitost k okamžitému dialogu s hráčem a jeho poradci," uvedl Dortmund.

„Hráč popírá obvinění z trestného činu. Nico Schulz nás informoval, že se proti těmto obviněním bude bránit soudní cestou a také bude uplatňovat presumpci neviny," dodali zástupci Borussie.

V další části prohlášení se klub distancoval od jakékoliv formy domácího násilí. Zároveň uvedl, že není účastníkem soudního řízení, nemá přístup ke spisům a z toho důvodu v tuto chvíli nemůže vyvodit ze situace disciplinární opatření.

Schultz, který Německo reprezentoval naposledy v roce 2020, je v Dortmundu čtvrtou sezonu. Za Borussii v minulém ročníku nastoupil k pouhým devíti bundesligovým zápasům. Celou přípravu a ani v úvodním ligovém kole aktuální sezony nebyl v sestavě.

Reklama