Hlavní obsah

Kane je pro legendu Bayernu Maiera ještě cennější hráč než Lewandowski

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přínos Harryho Kanea pro Bayern Mnichov předčil v očích legendy bavorského fotbalového velkoklubu Seppa Maiera všechna očekávání. Už po polovině sezony považuje slavný brankář kapitána anglické reprezentace za cennějšího hráče, než byl jeho uznávaný předchůdce v roli obávaného střelce Robert Lewandowski. Devětasedmdesátiletý Maier to řekl v rozhovoru pro Sport1.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Fotbalista Bayernu Mnichov Harry Kane děkuje fanouškům.

Článek

„Do bundesligy se (Kane) hodí. A už teď je výrazně cennější než Robert Lewandowski,“ prohlásil Maier.

Kane do německé ligy vtrhnul jedinečným způsobem a v dosavadních patnácti zápasech nastřílel 21 gólů. Na takový počet branek se dostal nejrychleji v historii bundesligy, dosavadní rekordman Erling Haaland na to při angažmá v Dortmundu potřeboval 22 zápasů. Při pokračování takové bilance bude Kane na nejlepší cestě překonat Lewandowského rekord ze sezony 2020/2021, kdy polský útočník nastřílel 41 branek.

„V létě se dalo předpokládat, že to mezi ním a Bayernem bude fungovat, ale jeho výkonnost je až výjimečně dobrá. Člověku skoro chybí slova,“ liboval si Maier. „Je mimořádný v tom, že pracuje také pro ostatní, a ukazuje, jak už je s Bayernem vnitřně spojený,“ dodal. „Je to absolutní lídr a zaslouží si být oslavován. Je to taky náš ‚první obránce‘ a špičková osobnost,“ řekl o třicetiletém hráči trenér Bayernu Thomas Tuchel.

Kane samotný po posledním letošním bundesligovém kole přiznal, že s rozjezdem v Německu po příchodu z Tottenhamu snad ani nemůže být spokojenější. A bonus pro něj znamená nynější angažmá i v tom, že po letech v Premier League zažije zimní přestávku, byť krátkou. „Abych se přiznal, nemůžu se dočkat. Na to se fakt těším,“ uvedl Kane, který dosud v Mnichově žil bez ženy Katie a čtyř dětí. Volno plánoval strávit s nimi. „A odjet na pár dní na nějaké teplé místo. Všem přátelům v Anglii pošlu fotku z pláže, až budou hrát. To bude zábava,“ řekl s připomínkou tradičního hracího termínu v anglické lize na druhý svátek vánoční. Německá soutěž bude pokračovat až 12. ledna.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.