Hlavní obsah

Kouč Unionu Bjelica se po vyloučení v Mnichově za potyčku se Saném omluvil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Trenér fotbalistů Unionu Berlín Nenad Bjelica dostal třízápasový trest za chování ve středečním utkání bundesligy na hřišti Bayernu Mnichov, v němž byl po potyčce s domácím útočníkem Leroyem Saném vyloučen. Informoval o tom německý svaz s konstatováním, že Bjelica distanc přijal. Dvaapadesátiletý kouč přijde v nejvyšší soutěži o zápasy s Darmstadtem, Lipskem a Mohučí. Navíc dostal pokutu 25 tisíc eur (asi 619 tisíc korun).

Foto: Angelika Warmuth, Reuters

Nenad Bjelica se omluvil za své chování ve středečním utkání na hřišti Bayernu Mnichov

Článek

Sané zhruba čtvrt hodiny před koncem zápasu za stavu 1:0 přišel k lavičce hostů pro míč, který zvedl ze země Bjelica a nechtěl mu ho podat. Když se pro něj hráč Bayernu natáhl, trenér ho odstrčil a následně ho chytil za obličej. Museli je od sebe odtrhnout.

„Byl jsem ve svém prostoru, chtěl vzít míč a dát ho Sanému. Vpadl mi tam a já reagoval. To, co jsem udělal, nelze tolerovat a je to nepřijatelné. Červenou kartu chápu,“ řekl Bjelica po zápase novinářům. „Byl jsem trochu naštvaný kvůli neodpískané penaltě. Musím se omluvit svému týmu, protože tohle nejde. Sané mě přišel vyprovokovat, ale samozřejmě jsem neměl takhle reagovat,“ dodal.

„Chtěl jsem jen rychle získat míč, abych mohl založit další útok. Pak se to trochu zvrhlo a on mě popadl za obličej,“ řekl Sané listu Bild. „Nejsem dlouho naštvaný, když se něco takového stane. Už jsem na to zapomněl. Trochu ho vytočila situace v našem vápně. Hlavní je, že máme tři body,“ uvedl německý reprezentant po výhře 1:0, po níž Bayern na druhém místě ztrácí čtyři body na Leverkusen.

Union, za který nastoupil český záložník Alex Král, dělí na 15. místě tři body od pásma sestupu i barážové příčky.