Hlavní obsah

LEGIONÁŘI POD LUPOU: Jubileum s hořkou pachutí. Pavlenku i přes prohru zasypala německá média chválou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světová extratřída, brilantní zákroky, skvělý výkon. Němečtí fotbaloví žurnalisté řádně ocenili výkon českého brankáře Jiřího Pavlenky, i když jeho Brémy v sobotu na vlastním stadionu podlehly favorizovanému Dortmundu 0:2. Pro 30letého gólmana se navíc jednalo již o 200. utkání za Werder a ač dosažení milníku neoslavil bodovým ziskem, malou útěchou pro něj může být alespoň to, že se stal vůbec nejlépe hodnoceným krajánkem víkendu. Portál SofaScore jeho představení ohodnotil velmi slušnou známkou 8,1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Pavlenka během tréninku fotbalové reprezentace před zápasy Ligy národů s Portugalskem a Švýcarskem.

Článek
Fotogalerie

Ta byla vůbec nejvyšší z řad hráčů Brém, lépe si ze všech aktérů utkání podle SofaScore počínal pouze anglický supertalent Jude Bellingham z Dortmundu (8,4). A nutno říci, že Pavlenka si vysoké hodnocení opravdu zasloužil.

Předvedl hned sedm úspěšných zákroků, přičemž všechny z nich musel vytasit proti střelám z vnitřku šestnáctky.

Asi nejobtížnější zásah předvedl bývalý brankář Slavie či Baníku v 50. minutě ještě za bezbrankového stavu. To si hostující Bellingham našel na malém vápně centr z pravé strany a zakončoval volejem v pádu, Pavlenka ale ukázal fantastický reflex a balon parádně vyrazil nad branku. „Zákrok proti Bellinghamově střele patřil do kategorie světové extratřídy," chválil například web ndr.de.

„Pavlenka odvedl skvělý výkon. Za inkasované branky nemohl, naopak dlouho držel Werder ve hře svými zákroky. Navíc působil při hře nohama sebevědoměji než v poslední době," hodnotil jedničku Brém fanouškovský portál DeichStube. Jako nejlepšího hráče svého celku v utkání pak ocenil Pavlenku i prestižní magazín Kicker.

Na čisté konto z předcházejícího kola při výhře ve Stuttgartu (2:0) tak Pavlenka navázal dalším povedeným představením. Pokud bude v podobném duchu pokračovat, dost možná trošku zamotá hlavu reprezentačnímu kouči Jaroslavu Šilhavému. V tuto chvíli to sice vypadá, že se o místo jedničky mezi třemi tyčemi pro kvalifikaci na evropský šampionát poperou hlavně Tomáš Vaclík s Jindřichem Staňkem, Pavlenkovy výkony v jedné z nejkvalitnějších lig světa by ale trenérskému štábu rozhodně uniknout neměly.

Reklama

Související témata: