Hlavní obsah

LEGIONÁŘI POD LUPOU: Schick smutným hrdinou, vévodí českým reprezentantům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hořko-sladký zápas se vším všudy. Dvakrát se trefil, udržel si svůj vysoký kredit. Přesto fotbalový útočník Patrik Schick opouštěl trávník jako opařený. Jeho Leverkusen promrhal dvoubrankový náskok a ve Frankfurtu nakonec utržil zničující porážku 2:5. Kanonýr si v analytickém hodnocení vysloužil vysokou známku 8,0 a podruhé v řadě byl nejlepším českým legionářem víkendu.

Foto: Dedert Arne, ČTK

Patrik Schick v zápase Leverkusenu s Frankfurtem zářil.

Článek
Fotogalerie

Neztrácí čas, po zranění se dal zase rychle do díla. Před týdnem poprvé v kariéře čtyři góly v jednom utkání, tentokrát dva ve Frankfurtu.

Patriku Schickovi patří se 14 trefami druhé místo v tabulce bundesligových střelců, o dva góly víc má kanonýr Bayernu Mnichov Robert Lewandowski.

Schick se znovu dostal také dostal do sestavy kola odborného časopisu Kicker. Týmový výbuch mu ovšem kazí radost. „Od první inkasované branky naprostá katastrofa. Všude jsme byli druzí. A nakonec nás Frankfurt úplně sežral. Katastrofický výkon od celého mužstva," zuřil stoper Robert Andrich.

Kanonýr Schick je každopádně již na třetí příčce střelců v součtu top 5 evropských soutěží a také českým králem víkendu.

Tentokrát hodnocení ovládli jen současní nebo ještě nedávní reprezentanti. Druhou příčku obsadil Aleš Matějů z Brescie a třetí německý legionář Vladimír Darida. Za nimi figurují Jiří Pavlenka a Vladimír Coufal.

Reklama