Hlavní obsah

Leverkusen táhnou mladíci včetně Hložka! Kouči Hoffenheimu připravili černý debut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové koště dobře mete? V případě fotbalového Hoffenheimu nikoli. Klubové vedení v týdnu vyměnilo trenéra, změna na lavičce však pozitivní impuls nepřinesla. Sobotnímu duelu německé ligy jasně vládl Leverkusen, vítězství 3:1 mu zajistili mladíci včetně autora třetí branky Adama Hložka.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Nizozemský obránce Jeremie Frimpong patřil opět mezi nejlepší hráče Bayeru Leverkusen.

Článek

„S výsledkem jsme velmi spokojeni. Po dvou porážkách jsme potřebovali dobrý výkon, což se podařilo. Zápas jsme kontrolovali, vytvářeli jsme si spoustu šancí. Tohle je správná cesta, na tom musíme stavět," pochvaloval si trenér Leverkusenu Xabi Alonso.

Plyn sešlápli především mladíci, kteří se podíleli na všech třech gólech. V úvodu zápasu přihrál na vedoucí branku 19letý záložník Florian Wirtz, člen německé jednadvacítky. Zkraje druhého poločasu 22letý nizozemský obránce Jeremie Frimpong připravil míč jako na podnosu před odkrytou branku o rok staršímu Moussovi Diabymum, který s přehledem zvýšil na 2:0.

Zkázu domácích dokonal v 56. minutě 20letý Hložek. Asistoval opět vynikající Frimpong, který má v této ligové sezoně na kontě pět gólů a čtyři asistence. Ještě o dvě trefy víc zaznamenal Diaby, k tomu přidal tři asistence. Hložek přispěl v rámci bundesligy třemi brankami a stejným počtem gólových přihrávek.

Gól českého reprezentanta na 3:0 byl poměrně šťastný. Nepříliš prudkou střelu před gólmanem Baumannem tečoval jeden z obránců Hoffenheimu, míč přeletěl bezmocného brankáře a skončil v síti.

Bayer pokazil debut novému kouči Hoffenheimu, Američanu Pellegrinu Matarazzovi, který v týdnu nahradil odvolaného André Breitenreitera. „Nezačali jsme vůbec dobře, náš výkon byl mizenrý. Měli jsme ze soupeře přílišný respekt. Spousta věcí nesplnila naše očekávání, jak v ofenzivě, tak v obraně. Zvedli jsme se až ve chvíli, kdy jsme prohrávali o tři góly. Snížili jsme, měli jsme další šance. Od toho se musíme odrazit," uvedl Matarazzo. Hoffenheim nevyhrál už jedenáctkrát po sobě a čeká ho boj o záchranu.

Reklama