Hlavní obsah

Lewandowski se vrací po zranění a bude útočit na Müllerův rekord

Mnichov

Útočník Bayernu Mnichov Robert Lewandowski patří mezi nejlepší útočníky současnosti. Kvůli zranění kolena zmeškal čtvrtfinále Ligy mistrů. Polský kanonýr je však připravený se vrátit zpět na trávník již tuto sobotu a nastoupit do zápasu proti Mohuči. Neskrývá své odhodlání pokořit rekord a zapsat se tak do historie bundesligy.

Foto: Matthias Balk, Reuters

Kanonýr Bayernu Robert Lewandowski se po zranění vrací do akce

Článek

Dvaatřicetiletý Robert Lewandowski už od začátku sezony oslňoval výbornou formou a sázel jednu branku za druhou. Během reprezentačního srazu došlo ke komplikaci. Polský útočník musel odstoupit ze zápasu s Andorrou kvůli poranění kolene. Bylo jisté, že přijde o čtvrtfinále Ligy mistrů s Paris Saint-Germain a jeho návrat byl v nedohlednu.

Ani ne po měsíční pauze je však Lewandowski připraven k návratu na trávník do Allianz Arény. V tabulce střelců drží první místo s celkem 35 vstřelenými brankami a 6 asistencemi za 25 odehraných utkáních. Díky své produktivitě útočí na dosavadní rekord jednotlivců bundesligy.

Dlouholetým držitelem rekordu za nejvíce vstřelených branek během jedné sezony je bývalý německý fotbalista Gerd Müller, který působil v dresu Bayernu v letech 1964–1979. Během ročníku 1971/72 dokázal vstřelit 40 branek. Polskému střelci chybí na pokoření rekordu šest zásahů.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Jamal Musiala (vpravo) a Benjamin Pavard z Bayernu se radují z gólu proti Wolfsburgu.

„Nevím, jestli to ještě dokážu," zavtipkoval polský útočník Bayernu. „Doufám, že až budu zpět na hřišti, podaří se mi být na obvyklé úrovni od první minuty, okamžitě hrát můj nejlepší fotbal a dávat góly."

Do konce sezony v německé lize zbývají pouhá čtyři kola. Zvládne Robert Lewandowski nasázet další branky a zapsat se tak do historie bundesligy?

Reklama

Související témata: