Hlavní obsah

Morávek poprvé v sezoně v bundeslize skóroval, Fenin hrál

BERLÍN

Český záložník Kaiserslauternu Jan Morávek vstřelil v 9. kole německé ligy první branku v sezoně. Ke třetí bundesligové výhře však svému týmu nepomohl, protože fotbalisté Freiburgu dokázali skóre zvrátit na 2:1. Vůbec poprvé v tomto ročníku se na trávník dostal Martin Fenin z Frankfurtu, který střídal na posledních deset minut.

Foto: Michael Kienzler, ČTK/AP

Jan Morávek oslavuje svůj první gól sezóny.

Článek

Morávek, který v Kaiserslauternu hostuje ze Schalke, v předchozích čtyřech kolech naskakoval do hry až v průběhu utkání. Ve Freiburgu nastoupil od začátku a ve středu zálohy utvořil dvojici s dalším Čechem Jiřím Bílkem.

Z branky se mohl bývalý hráč Bohemians 1905 radovat hned v osmé minutě. Deset minut před poločasem však svou osmou trefou v sezoně vyrovnal Cissé a osamostatnil se v čele tabulky střelců. Konečnou podobu dal výsledku po čtyřech minutách na hřišti střídající Reisinger.

Brémy předvedly útočný koncert na hřišti Mönchengladbachu. Na vítězství 4:1 se podíleli čtyři různí fotbalisté ze záložní řady - Marin, Wesley, Hunt a Pizarro. Právě Peruánec Pizarro díky své trefě přeskočil v historické tabulce Brazilce Giovaneho Elbera a se 134 góly je nejlepším zahraničním střelcem bundesligy. Jednadvacetiletého brankáře Werderu Sebastiana Mielitze, který nahradil zraněnou jedničku Wieseho, překonal jen vlastním gólem stoper Mertesacker.

Jen bezbrankovou remízu uhráli ve Frankfurtu fotbalisté Schalke, i přesto si díky bodu polepšili v tabulce a dostali se na patnáctou příčku. Český reprezentant Fenin se poprvé v sezoně dostal na hřiště, když v závěru nahradil nejlepšího týmového střelce Gekase.

Druhou ligovou porážku v řadě si připsal Wolfsburg, tentokrát podlehl Norimberku 1:2. Soupeř díky tomu "vlky" přeskočil na dvanáctou příčku.

Lídři ligové tabulky z Dortmundu a Mohuče dohrávají svá utkání v neděli.

Německá fotbalová liga - 9. kolo:
Frankfurt - Schalke 0:0, Freiburg - Kaiserslautern 2:1, Hannover - Kolín nad Rýnem 2:1, Mönchengladbach - Brémy 1:4, Norimberk - Wolfsburg 2:1.

Reklama

Související témata: