Hlavní obsah

Na pěsti nedošlo, brání se Lewandowski proti obvinění od mladého dortmundského fanouška

Dortmund

Těžko fanoušci Dortmundu vydýchávají zkraje ledna potvrzený letní odchod Roberta Lewandowského do Bayernu Mnichov. Čeká se, jaké budou jejich reakce při startu druhé poloviny fotbalové bundesligy tento víkend, kdy Borussia hraje s Augsburgem, ale rušno kolem polského kanonýra začalo být ještě dříve.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Borussie Dortmund Robert Lewandowski.

Článek

Policie se podle deníku Bildu dokonce zabývá čerstvým incidentem polského kanonýra se sedmnáctiletým gymnazistou. „Ukázal jsem mu prostředník z frustrace nad jeho odchodem do Bayernu. Vím, že to ode mě nebylo v pořádku," přiznával student Philip, který ve čtvrtek po ránu se skupinkou spolužáků registroval, jakáže slavná osoba projíždí kolem jeho školy v černém Porsche Cayenne.

Podle mladíka auto se skřípěním brzd zastavilo, Lewandowski z něj vystoupil a od této chvíle už se - jak to v takových případech bývá - výpověď obou stran zásadně liší.

„Vystartoval na mě jako býk, jeho partnerka - jak známo zdatná karatistka - otevřela dveře na straně spolujezdce. Dostal jsem docela strach. Pak se mě ptal, co jsem to udělal," líčil střetnutí student s tím, že vzápětí od Lewandowského jednu schytal rukou do čela. S otcem později vyrazili na policii.

„Oznámení o útoku je u nás," připustil zástupce policie. Chlapcova slova jsou podle Bildu podpořena dalšími dvěma svědectvími. „Bolí mě stále hlava," tvrdil navíc mládenec, který je s otcem fanouškem Borussie, dokonce držitelem permanentky do hlediště Vestfálského stadiónu, kde dortmundští fotbalisté hrají.

Lewandowski: Urážet sebe a blízké nenechám

„Nerozhází mě sedmnáctiletí dospívající chlapci, kteří jsou silní pouze ve skupině. Ale urážet sebe a své blízké nenechám," vyjádřil se Lewandowski rázně na sociální síti, snad v předtuše, že by vše mohlo být propíráno médii. „Ale rozhodně jsem proti lidem, kteří porušili mé soukromí, nepoužil žádné násilí," doplnil.

Vypadá to jako banální záležitost. Co Lewandowského čeká ve zbytku dortmundského angažmá, se více ukáže v sobotu odpoledne. Unesou fanoušci, že Bayern plení žlutočernou sestavu? Lewandowski míří do Bavorska nedlouho po Götzem, ještě nedávno také klenotu Borussie.

Dokonce se v minulých dnech už spekulovalo, že polský střelec bude muset mít ochranku. Při incidentu ji zjevně neměl. Proti přidrzlému studentíkovi se ohlídal sám, což se rychle doneslo i šéfům Borussie.

„Mluvil jsem s Robertem, obvinění vehementně popírá. Vylíčil to tak, že chlapec mu ukázal prostředník, načež vylezl z auta, položil mu ruku na rameno a zeptal se ho, proč dělá takovou věc. Robert ale pod přísahou odmítl, že by se dotkl chlapcova obličeje nebo že by ho dokonce porazil. Věřím mu na sto procent," uvedl dortmundský boss Hans-Joachim Watzke.

Reklama

Související témata: