Hlavní obsah

Nová šance v bundeslize? Král jde do Schalke, píší v Německu

Budoucnost fotbalového reprezentanta Alexe Krále se vyjasňuje. Čtyřiadvacetiletý záložník, který využil regulí FIFA a kvůli agresi Ruska na Ukrajině na rok pozastavil svůj kontrakt ve Spartaku Moskva, míří do bundesligy. Podle informací německých médií je blízko dotažení jeho hostování v Schalke, které se po jedné sezoně ve druhé lize vrací mezi elitu.

Foto: Jose Breton, ČTK/AP

Alex Král (vpravo) bojuje o balon se španělským supertalentem Gavim.

Článek

Několik týdnů řešil, kde bude hrát. Sítě byly rozhozeny mnoha směry, ale bylo jasné, že záložník Alex Král v anglickém West Hamu, kde zasáhl za celou uplynulou sezonu všehovšudy do šesti soutěžních utkání, pokračovat nebude. A že se také nevrátí do Spartaku Moskva, jemuž sice patří, ale využil nového pravidla FIFA, která umožnila hráčům působícím v Rusku pozastavit na rok své smlouvy kvůli agresi Putinovy země na Ukrajině.

Zájemcům o vlasatého záložníka bylo v Německu víc. Interes o něj měly mít Lipsko nebo Hertha, Král má nakonec ale posílit Schalke, které je bundesligovým nováčkem. S touto zprávou vyšel deník Bild a další německá média ji potvrzují.

Čtyřiadvacetiletý pracant má do tradičního hornického klubu přijít na roční hostování, opce součástí dohody být nemá. Ve středu by měl Král podstoupit zdravotní prohlídku a pak se připojit k novému týmu.

Reklama

Související témata: