Hlavní obsah

OBRAZEM: Německá senzace Hoffenheim otevře nový stadión

SINSHEIM

Překvapivý podzimní mistr německé fotbalové ligy Hoffenheim už nebude na jaře hrát ve "vyhnanství" v Mannheimu. Bundesligový nováček v sobotu otevře nový třicetitisícový stadión v Sinsheimu, na který už dokonce prodal dvacet tisíc permanentek.

Článek

Výstavbu stadiónu za 60 miliónů eur (asi 1,7 miliardy korun) financoval majitel klubu miliardář Dietmar Hopp. Při sobotním slavnostním otevření Rhein-Neckar Areny odehraje Hoffenheim exhibici s výběrem Sinsheimu.

Nový stadión TSG Hoffenheim v Sinsheimufoto: Reuters/Kai Pfaffenbach

Přestože Hoffenheim je vesnice s třemi a půl tisíci obyvateli a nový stadion stojí několik kilometrů daleko, o permanentky byl velký zájem. Policie dokonce musela uzavřít několik ulic v okolí stadionu, když šlo do prodeje posledních 1500 permanentek a k aréně se začali sjíždět lidé z okolí.

Socha před novým stadiónem TSG Hoffenheim v Sinsheimufoto: Reuters/Kai Pfaffenbach

Hráči si na novém stadionu poprvé zatrénovali ve čtvrtek. "Samotný stadion je klenot. Ale trávník nebyl v moc dobrém stavu. Teď musíme věřit našim trávníkářům," citovala agentura AP trenéra Ralfa Rangnicka.

Poslední úpravy na novém stadiónu TSG Hoffenheim v Sinsheimufoto: Reuters/Kai Pfaffenbach

Hoffenheim, který byl ještě v roce 2000 sobil v páté lize, hrál domácí zápasy podzimní části německé ligy v Mannheimu. Jeho původní stadion, pojmenovaný po majiteli Hoppovi, měl totiž kapacitu pouhých 6350 míst.

<img alt="Nový stadión TSG Hoffenheim v Sinsheimu" height="263" src="http://im.sport.cz/166/111667-article-5thkq.jpg" width="400"/><span class="imgTitle">Nový stadión TSG Hoffenheim v Sinsheimu</span><span class="author">foto: <a href="http://www.reuters.cz/">Reuters</a>/Kai Pfaffenbach</span>

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články