Hlavní obsah

Pocta pro Hložka. Podle věhlasné agentury patří mezi nejzajímavější talenty v Evropě

Útočník Leverkusenu Adam Hložek se dostal do výběru deseti nejzajímavějších mladých fotbalistů v elitních ligách, který před startem sezony sestavila tisková agentura AP. Dvacetiletý reprezentant se gólově prosadil hned při soutěžní premiéře za Bayer v poháru proti Elversbergu (3:4) a podle AP by měl těžit především ze spolupráce s krajanem Patrikem Schickem.

Foto: Bayer Leverkusen

Adam Hložek v dresu Leverkusenu.

Článek

"Leverkusen se při návratu do Ligy mistrů bude spoléhat na český útok. Adam Hložek jde ve stopách Patrika Schicka, který také začal kariéru ve Spartě. Hložek je skvělý útočník, který může zahrát i na křídle a dobře doplňovat svého reprezentačního spoluhráče," uvedla jedna z největších světových agentur.

Hložek přestoupil do třetího týmu německé ligy začátkem června z pražské Sparty za zhruba půl miliardy korun. Ligový debut by si mohl odbýt už v sobotu na hřišti Dortmundu.

Zájemců bylo dost. Rozhodlo, že v Leverkusenu můžu fotbalově růst, přiznává Adam HložekVideo: Sport.cz, FAČR

Do výběru AP se dostali rovněž Karim Adeyemi (Dortmund), Harvey Elliot (Liverpool), Carney Chukwuemeka (Aston Villa), Mohamed-Ali Cho (San Sebastian), Eduardo Camavinga (Real Madrid), Nicolo Rovella (Juventus), Lorenzo Pirola (Salernitana), Hugo Ekitike (PSG) a Rayan Cherki (Lyon).

Reklama