Hlavní obsah

V United to vře. Ronaldo opustil stadion během zápasu, Ten Hag ho zkritizoval

Spory mezi hvězdným Cristianem Ronaldem a Manchesterem United se vyostřují. Trenér Red Devils Erik ten Hag zkritizoval portugalského fotbalistu za to, že po střídání v poločase víkendového přípravného duelu s Vallecanem opustil stadion. Ronaldo tvrdí, že na možnosti předčasného odchodu byl domluvený s vedením klubu.

Foto: Athit Perawongmetha, Reuters

Kouč Manchesteru United Erik ten Hag při tréninku v Thajsku.

Článek

Pro sedmatřicetiletého Ronalda šlo o první start za United v přípravě. Předtím vynechal turné v Thajsku a Austrálii ve snaze vyjednat si přestup do některého z klubů hrajících Ligu mistrů, do které se "Rudí ďáblové" nedostali.

Proti Vallecanu (1:1) odehrál pětinásobný držitel Zlatého míče prvních 45 minut a poté střídal. V médiích se pak objevily záběry, jak ještě před koncem zápasu se spoluhráčem a krajanem Diogem Dalotem opustil Old Trafford.

"A nebyl to jen Ronaldo, kdo jel domů," řekl posléze Ten Hag nizozemské televizní stanici Viaplay. "Něco takového je však nepřípustné a už jsem to hráčům řekl. Jsme jeden tým, a proto musí zůstat až do konce," dodal.

United vstoupí do nové sezony Premier League v neděli domácím zápasem s Brightonem. Pro Ten Haga půjde o soutěžní premiéru na lavičce United. Pod jeho vedením čeká klub také Evropská liga.

Reklama