Hlavní obsah

Ribéry by prý mohl opustit Bayern i kvůli sponzorovi

MNICHOV

K přestupu francouzského fotbalisty Francka Ribéryho z Bayernu Mnichov do Barcelony by podle španělského deníku Sport mohl dopomoci i sponzor tvořivého záložníka. Oděvní firmě Nike by se jeho angažmá na Nou Campu líbilo proto, že je zároveň sponzorem Barcelony, zatímco Bayern vybavuje konkurenční Adidas.

Článek

Šestadvacetiletý Ribéry podepsal minulý týden s Nike novou smlouvu do roku 2014, která mu vynese 1,2 miliónu eur ročně (asi 321 miliónů korun). I proto by si vedení firmy přálo, aby hráč v klubu neoblékal dres s logem konkurence.

Ribéry se v minulosti již několikrát nechal slyšet, že by chtěl po této sezóně opustit Mnichov a Barcelona je údajně hlavním kandidátem. O služby nejlepšího francouzského fotbalisty posledních dvou let stojí však i další přední evropské celky v čele s Manchesterem United, který rovněž patří do portfolia Nike.

Ředitel Bayernu Karl-Heinz Rummenigge si však nemyslí, že by sponzor mohl nějak mluvit do Ribéryho budoucnosti. "Smlouva se sponzorem nemůže narušit vztah mezi fotbalistou a jeho klubem. My rozhodně nemáme zájem na tom, nechat ho jít," uvedl Rummenigge.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.