Hlavní obsah

Roste! Schick už v Německu poráží i Lewandowského

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jeho popularita roste. Český reprezentant Patrik Schick si připsal další individuální úspěch. Kanonýr Leverkusenu byl v německé fotbalové lize zvolen hráčem měsíce za prosinec. V hlasování fanoušků a odborníků porazil Roberta Lewandowského, Serge Gnabryho (oba Bayern Mnichov), Christophera Nkunku (Lipsko), Jespera Lindströma (Eintracht Frankfurt) a Nico Schlotterbecka (Freiburg).

Foto: bundesliga.de

Patrik Schick triumfuje v prestižní bundesligové anketě.

Článek

Jeden velký trumf má schovaný. Již v pondělí se Patrik Schick dozví, zda se jeho spektakulární trefa z poloviny hřiště na EURO stane gólem roku. Mezi poslední tři finalisty postoupil, teď už bude jen čekat.

V tabulce střelců bundesligy patří českému reprezentantovi se 17 góly druhá příčka. Vede Robert Lewandowski s 20 brankami.

Schick už ovšem dokáže světovou star z Bayernu v některých ohledech také porážet. Vinou zranění na podzim o několik kol přišel, takže experti spočítali, že na vstřelení jedné branky potřebuje méně času než polský čarostřelec. Schick byl nejefektivnějším střelcem první poloviny německé ligy (jeden gól za 68 minut), těsně druhý skončil Erling Haaland z Dortmundu (69 minut) a až třetí Lewandowski (76 minut).

Kandidáti na gól roku FIFA - Patrik Schick

Teď je tu další cenný skalp. Schick ovládl anketu o hráče prosince, přitom v bundeslize hlasují nejen fanoušci, ale také odborníci.

Pokud jde o prosinec, jedna událost v podání Patrika Schicka mu dominuje. Při výhře 7:1 nad Fürthem nasázel hned čtyři góly. A jak je i v českých klubech zvykem, po zápase zabavil míč.

„Nechám ho podepsat celému týmu a pak mi přibude domů k mým dalším trofejím," usmíval se 25letý útočník.

Stal se vůbec prvním hráčem Leverkusenu, který v bundeslize skóroval čtyřikrát za zápas - navzdory prominentním předchůdcům, jakými byli Ulf Kirsten, Dimitar Berbatov či Stefan Kiessling.

Po zápase pak Schick dodal, že po zranění ještě není stoprocentní. Oficiální web soutěže zdůrazňuje, že po takové kanonádě jde o pozoruhodný výrok...

Reklama