Hlavní obsah

Schick by se mohl vrátit do sestavy Leverkusenu příští týden

Fotbalový reprezentant Patrik Schick ještě nepomůže Leverkusenu v pátečním utkání německé ligy v Augsburgu. Podle trenéra Bayeru Xabiho Alonsa by se český útočník mohl po dlouhém zranění vrátit do sestavy příští týden.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Schick během tréninku fotbalové reprezentace před utkáním Ligy národů.

Článek

Schicka trápí vleklé potíže s tříslem. Kvůli tomu byla ve hře další operace, kterou podstoupil už v květnu, ale nakonec vyhrála konzervativní léčba. Ani dlouhá přestávka vyplněná rovněž mistrovstvím světa mu k úplnému zotavení nestačila a start jarní části bundesligy nestihl. "Na Patrika je ještě příliš brzy. Doufám, že se vrátí příští týden," řekl Alonso na tiskové konferenci.

Sedmadvacetiletému útočníkovi se na podzim nedařilo zdaleka tolik jako v minulé sezoně, kdy dal v německé lize 24 gólů a byl druhým nejlepším střelcem soutěže. Leverkusenu, za který nastupuje i ofenzivní univerzál Adam Hložek, výrazně pomohl k třetímu místu. V tomto ročníku zaznamenal Schick v 17 soutěžních duelech tři branky.

Bayer v neděli doma podlehl Dortmundu 0:2, nebodoval po pěti výhrách za sebou a patří mu deváté místo v bundesligové tabulce. "V zápase s Borussií jsme viděli, jak důležitý je první gól. Musíme být připraveni bojovat. Očekávám od Augsburgu velké nasazení, potřebujeme podat náš nejlepší výkon," prohlásil Španěl Alonso.

Reklama

Související témata: