Hlavní obsah

Sestup Schalke? Král i přesto zřejmě zůstane v bundeslize, mohl by si zahrát i Ligu mistrů!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se Schalke 04, kde hostoval uplynulou sezonu ze Spartaku Moskva, sice záchranu nezvládli, reprezentační záložník Alex Král by ale mohl v nejvyšší německé fotbalové lize pokračovat dál. Jeho jarní výkony vzbudily solidní ohlas, situaci kolem 25letého středopolaře sonduje několik bundesligových klubů. Podle německého časopisu Bild má největší zájem Union Berlín, který si díky čtvrté příčce zajistil účast v Lize mistrů.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Alex Král by mohl i po sestupu Schalke pokračovat v bundeslize

Článek

„Vypadá, že Alex zůstane v bundeslize. V současní době probíhají jednání, jméno klubu ale zatím neprozradím," řekl Sport.cz Karol Kisel, výkonný ředitel společnosti K2K Sports, která Krále zastupuje. Podle Bildu a televizní stanice Sky se hráč setkal během poslední reprezentační přestávky se zástupci Unionu.

Schalke údajně nemá velký manévrovací prostor, jak Krále i další klíčové hráče, o které je zájem, udržet. Snažilo se je přesvědčit zvýšením platu, jenže všechno údajně záviselo na setrvání klubu v bundeslize, což se nestalo.

Od konce ledna, kdy Král překonal problémy se zády, se stal pro Schalke významnou oporou. Nízký počet obdržených gólů německá média a experti přičítali také výborným výkonům českého reprezentanta, jehož tržní cena narostla během jara na 5,5 milionů eur (přibližně 130 milionů korun). Podle Bildu je nejvážnějším uchazečem o jeho služby Union Berlín, zájem má ale prý i Borussia Mönchengladbach.

S Unionem sice nedávno prodloužil smlouvu 29letý defenzivní záložník Rani Khedira, vzhledem k účasti v Lize mistrů ale bude klub potřebovat široký kádr, aby mohl úspěšně bojovat na několika frontách.

V případě Krále, až do června 2024 kmenového hráče Spartaku Moskva, by šlo opět o formu hostování, jako v Schalke. Umožňuje to speciální pravidlo ze strany UEFA, která zahraničním fotbalistům, jenž mají uzavřenou smlouvu s ruskými profesionálními kluby, umožnila jednostranně pozastavit smlouvy a odejít na hostování. Nařízení bylo zavedeno v souvislosti s vojenskou agresí Ruska vůči Ukrajině.

Reklama

Související témata: