Hlavní obsah

Strach o Fenina. Leží v nemocnici s vážným zraněním hlavy

CHOTĚBUZ

Šokující informace přišla v sobotu z německé druholigové Chotěbuzi. Klub informoval, že k nedělnímu zápasu na hřišti Frankfurtu nenastoupí s českým útočníkem Martinem Feninem v sestavě, protože čtyřiadvacetiletý forvard byl hospitalizován s vážným zraněním hlavy. Podle prvních zpráv má na mozku krevní sraženinu, ale komunikuje s okolím a není v ohrožení života. Zatím není jasné, jak si zranění přivodil.

Foto: Pepsi

Martin Fenin

Článek

"V sobotu po poledni jsme dostali informaci od vedení Chotěbuzi, že Martin leží v nemocnici s vážným úrazem a údajně má krevní hematom na mozku. Nemáme od německého klubu bližší informace. Martin je ošetřován v nemocnici v Německu a doufáme, že bude v pořádku," potvrdil v prohlášení rozeslaném médiím Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která hráče zastupuje.

Feninovo zranění je sice vážné, ale podle agenta ho neohrožuje na životě. "Martin je při vědomí a komunikuje s okolím a lékaři. Jeho zranění není životu nebezpečné," uvedl Kolář.

Jak dlouho bude Fenin bez fotbalu, zatím podle klubového webu není jasné. "To je v tuto chvíli vedlejší. Absolutní prioritou je, aby se uzdravil," řekl trenér Pele Wollitz.

Fenin je v Chotěbuzi od konce srpna, kdy do týmu Energie přestoupil z prvoligového Frankfurtu. Tam působil od ledna 2008, ale na konci angažmá přestal pravidelně nastupovat.

Do Německa Fenin odešel z Teplic. Na svém kontě má také 16 startů a tři góly za českou reprezentaci, v poslední době ho ale trenér národního týmu Michal Bílek přestal povolávat.

Reklama

Související témata: