Hlavní obsah

U fotbalistů Dortmundu po pouhém roce ve funkci skončil trenér Rose

U fotbalistů Dortmundu po pouhém roce ve funkci skončil trenér Marco Rose. Vedení německého vicemistra dnes informovalo o tom, že se s koučem dohodlo na předčasném ukončení smlouvy.

Foto: Heiko Becker, Reuters

U fotbalistů Dortmundu po pouhém roce ve funkci skončil trenér Marco Rose

Článek

Rose přišel do Dortmundu loni v létě z jiné Borussie, Mönchengladbachu, za pět milionů eur. V uplynulém ročníku ale s týmem v Lize mistrů skončil už v základní skupině a v bundeslize na druhé příčce zaostal za Bayernem Mnichov o osm bodů.

Dortmund se ukončení spolupráce rozhodl po schůzce vedení klubu s Rosem. "Nebylo to snadné rozhodnutí, ale došli jsme k závěru, že výsledky měly být lepší," uvedl na klubovém webu šéf Dortmundu Hans-Joachim Watzke.

"Navzdory neúspěchu jsem naší cestě věřil. Při schůzce jsem ale došel k přesvědčení, že už nemám stoprocentní podporu vedení. Proto jsme rozhodli spolupráci ukončit," přidal pětačtyřicetiletý Rose.

Spolu s ním v klubu skončili i jeho asistenti. O složení nového trenérského týmu chce vedení Dortmundu rozhodnout v nejbližších dnech. Podle médií je favoritem Edin Terzic, který loni jako dočasný kouč s Borussií vyhrál Německý pohár.

Reklama