Hlavní obsah

Unikátní kousek ve čtvrté německé lize. Tohle jsem ještě neviděl, žasl trenér Cách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sebastian Patzler se třikrát proletěl vzduchem s nataženýma rukama a třikrát věděl, že je to marné. O sobotní smůle brankáře Wuppertalu si vypráví celé fotbalové Německo. Hlavním hrdinou příběhu je Anton Heinz: útočník Cách ve čtvrté lize nastřílel hattrick z přímých kopů, což je unikátní kousek.

Foto: Profimedia.cz

Anton Heinz z Cách se v zápase čtvrté německé ligy blýskl hattrickem z přímých kopů.

Článek

Bylo mu jedno, jak daleko je míč od branky. Pokaždé akurátně švihl levačkou – a ze čtyř přímáků trefil tři góly. „Nemám slov, tohle jsem ještě neviděl. A že už jsem toho zažil vážně hodně,“ citoval web reviersport.de Heinera Backhause, trenéra Cách, po vítězství 4:3.

Že je Regionalliga West v německé fotbalové pyramidě až na čtvrtém stupínku? Nevadí, šikula Heinz jí udělal parádní reklamu. Potěšil i fanoušky svých Cách, kterých do Wuppertalu vyrazily tři tisíce.

Heinz a spol. v pohodě vedli 3:0, jenže pak polevili a hostitelé vyrovnali. Asi nemusíme zmiňovat, kdo a jak dal bláznivé přestřelce pointu. Nebo že by přece jen? Tak tedy Anton Heinz z přímého kopu.

„Měli jsme na své straně fotbalové bohy. A Antona Heinze,“ poklonil se kouč Backhaus 25letému útočníkovi s fešáckým sestřihem.

„Ještě se mi nestalo, abych dal v jednom zápase dva góly z přímáků. A vidíte, teď to byl hattrick… Dost cool,“ líčil Heinz.

Asi vás nepřekvapí, že standardky poctivě piluje. „Po tréninku už jsou ostatní na cestě domů, zato Anton po hřišti tahá figuríny,“ vyprávěl trenér Backhaus. Teď se to Heinzovi náramně vyplatilo.

Související témata: