Hlavní obsah

Věčný náhradník Fenin uvažuje o odchodu z Frankfurtu

Český fotbalový útočník Martin Fenin není spokojený s rolí náhradníka v bundesligovém Eintrachtu Frankfurt. Německým médiím třiadvacetiletý reprezentant přiznal, že uvažuje o změně klubu, pokud se znovu nedostane do základní sestavy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalový útočník Martin Fenin.

Článek

Bývalý hráč Teplic v této sezóně neodehrál za desátý tým německé nejvyšší soutěže ještě ani minutu. "Je to hodně frustrující," postěžoval si Fenin Hesenskému rozhlasu (HR) na dosavadní průběh ročníku. Jeho úvod nestihl kvůli zranění zad, poté si poranil malíček na levé noze. Nedělní výhru nad Stuttgartem sledoval jen z lavičky.

"Pokud nebudu do zimní přestávky znovu hrát od začátku, musím zvážit, co je pro mě nejlepší," citovaly chebského rodáka regionální deníky Offenbach-Post a Wiesbadener Kurier.

Fenin se obává, že by herní pauzou mohl přijít o místo v českém národním mužstvu. "Tentokrát jsem nedostal pozvánku i proto, že jsem měl poraněný prst. Jsem z toho ale moc smutný, že u toho nemůžu být," litoval neúčasti na nadcházejícím kvalifikačním dvojzápase Česka se Skotskem a Lichtenštejnskem.

Fenin věří, že se i přes stále pobolívající prst dostane na trávník už v příštím zápase s Kaiserslauternem 17. října. "Jsme tu čtyři útočníci a já doufám, že nás trenér protočí," uvedl. Kouč Michael Skibbe ale zatím sází na hru jen s jediným hrotem, a tím byl dosud autor pěti branek Theofanis Gekas z Řecka.

Má prý tréninkové manko

Podle Skibbeho má Fenin tréninkové manko. "Martin se účastnil jen 40 procent tréninkových jednotek," vysvětlil kouč deníku Frankfurter Rundschau. "Martin musí pořádně natrénovat a pak musí v přípravném zápase nastřílet šest gólů," poradil českému forvardovi na dálku, jak se dostat zpátky do sestavy.

O jeho odchodu z Frankfurtu se spekulovalo už před sezónou, kdy o něj projevily zájem Boloňa a bundesligový Freiburg. Fenin, který má na západě Německa smlouvu do června 2012, ale později popřel, že by tehdy o odchodu uvažoval.

Reklama

Související témata: