Hlavní obsah

VIDEO: Nešťastník Jara. Na MS vyřadil zahozenou penaltou své Chile, teď v poháru Mohuč

Chemnitz/Praha

Na penalty by už neměl nikdy v životě chodit... Na světovém šampionátu v Brazílii totiž Gonzalo Jara vyhořel při penaltovém rozstřelu a v osmifinálové konfrontaci tak pohřbil chilskou reprezentaci, v prvním kole Německého poháru se stal smutným hrdinou zase. Nešťastník Jara totiž při rozstřelu opět selhal a bundesligová Mohuč z poháru překvapivě vypadla s Chemnitzem hrajícím až třetí ligu.

Sestřih momentů z utkání Chemnitzer FC - Mohuč

 
Článek

Devět z deseti exekutorů penaltu proměnilo, jen osmadvacetiletý chilský legionář Gonzalo Jara, který v létě přestoupil do Mohuče z anglického Nottinghamu Forest, vyhořel. Stejně, jako na nedávném mistrovství světa.

Tam po remíze s domácí Brazílií 1:1 selhal v závěrečné páté sérii, takže chilská reprezentace na světovém šampionátu skončila, v Německém poháru se zase postaral o to, že vypadla jeho Mohuč.

Pohárové střetnutí třetiligového Chemnitzu s Mohučí přineslo neskutečnou úrodu gólů. Bundesligový celek hostů byl na pokraji vyřazení už v prodloužení, v němž prohrával postupně 3:4 a těsně před koncem 4:5. V nastavení však odvrátil blížící se smrt Geis neskutečnou trefou z dobrých pětapadesáti metrů. Brankář Chemnitzu Pentke totiž vykopl míč za půlící čáru a Geis se nerozpakoval, poslal ho zpátky za jeho záda a vyrovnal na 5:5.

Vynutil tak svému týmu penaltový rozstřel, jenže v něm selhal chilský obránce Jara a Mohuč se tak s německým pohárem rozloučila, hned jak do něho vstoupila. Je to už její druhý nezdar v samém úvodu sezóny, neboť ve třetím kvalifikačním předkole Evropské ligy vypadla s řeckým Asterasem Tripoli.

Reklama

Související témata: