Hlavní obsah

VIDEO: Van Buyten z Bayernu vystřelil a balón „vypustil duši“

MNICHOV

To musela být rána! Belgický fotbalista Daniel van Buyten z Bayernu Mnichov se ze tří kroků rozběhl, napřáhl a kopnul do míče. Ten však nevydržel a „vypustil duši“.

Foto: Kerstin Jönsson, ČTK/AP

Fotbalista Bayernu Mnichov Daniel van Buyten (druhý zleva) se raduje se spoluhráči z branky.

Článek

O třiatřicetiletém obránci se ví, že má v noze pořádnou sílu, ale to, co předvedl v pátečním utkání 17. kola bundesligy proti Kolínu nad Rýnem, to se jen tak nevidí. Míč se po jeho kopu z přímého volného kopu odrazil od jednoho z bránících hráčů do pokutového území, kde chtěl v akci pokračovat Arjen Robben.

Nizozemec však brzy pochopil, že to nebude možné. Z balónu se totiž vyvalil vnitřní plášť. Všichni, včetně rozhodčího, nejdříve nechápali, co se děje. Nakonec se rozesmáli. Robben se smál také, popadl balón do ruky, i obránce Kolína Makino si sáhl, a nakopl ho do hlediště.

Bayern nakonec zvítězil 3:0, když o svém vítězství rozhodl ve druhé půli. V té první přišel ještě o Francka Ribéryho, který dostal za nesportovní chování během jediné minuty dvě žluté karty a následně i červenou. Góly za vítěze vstřelili Gomez, Alaba a Kroose.

„Po Ribéryho vyloučení to pro nás bylo těžší utkání, ale tým reagoval velmi dobře. Kvalitně bránil a v útoku se prosadil. Dominovali jsme i v deseti, to se mi líbilo," citoval server Independent trenéra Bayernu Juppa Heynckese.

Bayern vede po sedmnácti kolech tabulku německé ligy. Tři body na něj ztrácejí druhá Borussia Dortmund a třetí Schalke 04, se kterým se utká Viktoria Plzeň v dvojzápase Evropské ligy.

Reklama

Související témata: