Hlavní obsah

Vlastňák ze 48 metrů! Stuttgart ale o postup nepřipravil

Aktualizováno

Fotbalisty Stuttgartu v úterním osmifinále Německého poháru s druholigovým Paderbornem nepřipravil o postup ani vlastní gól z 48 metrů. VfB dvěma brankami v úplném závěru skóre otočil a vyhrál 2:1.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Kouč Stuttgartu Bruno Labbadia na archivním snímku.

Článek

Paderborn ve druhém kole vyřadil bundesligové Brémy a mohl pomýšlet i na čtvrtfinále. Proti Stuttgartu se ujal vedení ve čtvrté minutě, kdy stoper Konstantinos Mavropanos po autu převzal míč, a aniž by se podíval, poslal ho k brankáři.

Jenže Florian Müller přihrávku přímo na bránu nečekal a Paderborn si připsal rekordní zápis. Jak uvedl německý svaz na twitteru, z větší vzdálenosti vlastní gól v pohárové soutěži ještě nikdy nepadl.

Stuttgart ale zkrat nakonec mrzet nemusel, protože v 86. minutě srovnal Gil Dias, který do klubu přišel z Benfiky Lisabon den před zápasem. O výhře poté v páté minutě nastavení rozhodl Serhou Guirassy.

"Před zápasem jsem mluvil o magickém večeru a nakonec z toho byl tragický večer. Mrzí to, postup byl blízko," citovala agentura DPA trenéra Paderbornu Lukase Kwasnioka, který v roce 2020 došel s účastníkem čtvrté nejvyšší soutěže Saarbrückenem až do semifinále.

Hosté po postupu už brali vlastní gól s nadhledem. "Na tohle se jen tak nezapomene. Byla to komplikace, ale teď bude mít Konstantinos co vyprávět vnoučatům," řekl sportovní ředitel klubu Fabian Wohlgemuth.

Reklama

Související témata: