Hlavní obsah

Vrátí se Fenin do Teplic? V Čechách mě vnímají jako fotbalistu a ne jako potížistu, říká

Berlín

Je to přesně rok, co vypadl v návalech deprese z okna a s krevní sraženinou na mozku skončil v nemocnici. Letos v březnu se vrátil na trávník německé Chotěbuzi, v základní sestavě se však neobjevuje příliš často. Bývalý reprezentační útočník Martin Fenin proto zvažuje, že se vrátí do Česka. Zamířit by mohl do Teplic, kde prožil úspěšné fotbalové období.

Foto: ČTK/AP

Bývalý reprezentační útočník Martin Fenin v dresu Chotěbuze.

Článek

"Doma budu mít asi největší možnost dostat se na úroveň, na jaké jsem hrál před těmi problémy. Pořád mě tam totiž vnímají jako fotbalistu a ne jako potížistu," řekl pětadvacetiletý Fenin v rozhovoru pro magazín Kicker.

Sám po zranění přiznal, že úraz hlavy byl vyvrcholením jeho dlouhodobých problémů s depresemi, které řešil léky na uklidnění. V rámci léčby poté musel navštěvovat psychologa, se kterým je dosud občas v kontaktu.

Pomohla i nová láska

"Cítím se ale silnější než v minulosti a už nepotřebuji pomoc. Letos jsem se hodně naučil a některé věci už neprožívám tak dramaticky. Možná je to i proto, že jsem si našel přítelkyni," uvedl šestnáctinásobný reprezentant, který má s Chotěbuzí smlouvu až do roku 2014.

Po famózním rozjezdu v bundeslize přišly první nezdary a trable mimo trávník, které vyvrcholily pádem z okna. Teď se pokouší o restart své kariéry. Do své někdejší střelecké formy by se mohl dostat v Teplicích.

"O Martina máme delší dobu zájem. Už v létě jsme ho chtěli do Teplic přivést, proběhla konkrétní jednání. Myslím si, že doma by měl ideální prostředí k nastartování kariéry, ale rozhodl se zůstat v Německu. Je to velký patriot, rád ho uvidím doma. V Teplicích má dveře otevřené. Pokud bude mít zájem, mohl by přijít v zimní přestávce," řekl Sportu.cz ředitel klubu FK Teplice František Hrdlička.

Reklama