Hlavní obsah

Vyléčený Fenin má za sebou comeback v druhé bundeslize

Chotěbuz

Martin Fenin oslavil po zhruba pěti měsících návrat na soutěžní trávník a v 26. kole druhé bundesligy byl u domácí remízy jeho Chotěbuze 1:1 s Fortunou Düsseldorf. Trenér Rudi Bommer čtyřiadvacetiletého bývalého reprezentanta zařadil mezi náhradníky, ale ještě před poločasovou přestávkou v 39. minutě Fenin nahradil zraněného Dimitara Rangelova. Domácí v druhém poločase neudrželi vedení, Fenin se v úplném závěru zapsal do statistik žlutou kartou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalový útočník Martin Fenin

Článek

"Vedl si velmi dobře," pochválil českého fotbalistu trenér Bommer. Domácí v druhém poločase neudrželi vedení, Fenin se v úplném závěru zapsal do statistik žlutou kartou.

"Udělal jsem všechno pro to, abych zase mohl hrát, a jsem rád, že už to pokročilo tak daleko," řekl Fenin novinářům po zápase. "Snad to půjde krůček po krůčku dál. Všechno určitě ještě za sebou nemám, ale naučil jsem se spoustu věcí a po té proměně budu doufám silnější než dřív," dodal.

Fenin z fotbalového dění nadlouho zmizel kvůli léčbě psychických potíží, které vyvrcholily loni v říjnu pádem z okna. Následkem byla krevní sraženina v mozku. Někdejší vicemistr světa do 20 let poté přiznal, že trpěl depresemi, které řešil léky na uklidnění.

Po sérii terapií začal Fenin pracovat na comebacku. V závěru února se zapojil do tréninku Chotěbuze a už v minulém kole se objevil na lavičce Energie, tehdy ještě pouze symbolicky jako nehrající náhradník v utkání se svým bývalým klubem Frankfurtem. Zápas hrál naposledy na začátku října.

Reklama

Související témata: