Hlavní obsah

Zápis do historie německého ligového fotbalu: Rasismus, konec zápasu!

Aktualizováno

Konec, žádné další dlouhé otálení a debaty. Kvůli rasistickým projevům znějícím z hlediště byl nedělní zápas Duisburg - Osnabrück předčasně ukončen. V německých vyšších soutěžích se něco takového stalo vůbec poprvé.

Foto: Profimedia.cz

Klíčová situace. Aaron Opoku ve fialovém dresu Osnabrücku reklamuje u rozhodčího i hráčů domácího Duisburgu, že je terčem rasistického útoku z hlediště.

Článek

Co přesně se přihodilo? Vše podstatné se při třetiligovém utkání událo ve 33. minutě za stavu 0:0. Hostující Aaron Opoku sudímu hlásil, že je terčem rasistického útoku jednoho z fanoušků, z jehož úst zněly opičí skřeky. A tím veškeré dění na trávníku vlastně skončilo.

Jen chvíli trvalo dohadovaní. Rozhodčí dal pokyn k odchodu do šaten.

Údajný pachatel byl sice vyveden ze stadionu, ale přesto už se ve hře nepokračovalo.

"Při rohu pro Osnabrück se z tribun ozvaly opičí skřeky," přináší německá média slova rozhodčího o dění na stadionu (video níže zachycuje situaci v čase cca. 8:20). Hráč s německo-ghanskými kořeny byl podle něj v šoku, odeslání týmů do šaten arbitr zdůvodnil ochranou všech aktérů utkání.

„Hořké odpoledne pro fotbal v Duisburgu," napsal klub na svůj Twitter. "Můžeme se jen omluvit," vyjádřil se mluvčí Duisburgu Martin Haltermann.

Reklama

Související témata: