Hlavní obsah

Baník hlásí vyprodáno. Šlágr proti Spartě bude sledovat plný dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo váhal s nákupem vstupenky na nedělní utkání 15. kola mezi Baníkem a Spartou, bude souboj odvěkých rivalů sledovat maximálně v televizi. Zájem o vstupenky mnohonásobně převýšil patnáctitisícovou kapacitu Městského stadionu v Ostravě-Vítkovicích a tři dny před úvodním výkopem (v 15 hodin) klub ohlásil, že je vyprodáno.

Foto: FC Baník Ostrava/Petr Kotala

Fandové Baníku umí vytvořit poutavá chorea.

Článek

„Zcela vyprodáno je už několik dní, do čtvrtečního rána jsme však ještě čekali, zda se někteří z fanoušků nerozhodnou nevyzvednout si své zarezervované vstupenky v online systému. Tím by se ještě jednotky, možná desítky míst mohly uvolnit. Ale nestalo se tak,“ uvedl tiskový mluvčí FC Baník Ostrava Marek Lorenc.

Zájem o bitvu aktuálně čtvrtého Baníku a první Sparty je v Ostravě obrovský. Místní fanoušci doufají, že Baníkovci obhájce trofeje, který bude mít v nohách čtvrteční zápas Evropské ligy v Glasgow, dokáží o body obrat. To se jim povedlo naposledy loni v září, kdy na Letné uhráli remízu 1:1.

Na domácí vítězství nad Sparťany ale čekají už déle jak pět let. V dubnu 2018 zařídil výhru Baníku 3:2 v 86. minutě útočník Milan Baroš. Z dalších šestnácti vzájemných zápasů dokázali hráči Ostravy vybojovat jen čtyři remízy.

„Zájem o vstupenky ze strany fanoušků je nadále enormní, troufám si tvrdit, že bychom prodali ještě nejméně deset tisíc dalších vstupenek, možná bychom stávající kapacitu stadionu dokázali vyprodat dvakrát. To ale není v naší moci,“ doplnil mluvčí Baníku.

Fandové Baníku chtějí být přímo na stadionu, přestože se na hráče ještě nedávno po vypadnutí z MOL Cupu doma se Zlínem (0:1) hodně zlobili. Hodně hněvu tehdy mířilo i na hlavu trenéra Pavla Hapala. „Příjemné to není, fanoušci nás chtějí vidět vyhrávat. Tohle byla cesta k evropským pohárům, Baník na ně dlouho čeká a tady jsme se mohli dostat mezi posledních osm,“ chápal je Hapal.

V dalším ligovém kole na hřišti Karviné jeho svěřenci propadák částečně odčinili a zvítězili po obratu zkraje druhého poločasu 3:1. „Myslím, že to byla pěkná pozvánka na Spartu,“ hodnotil Hapal.

Baníkovci zápasem proti Spartě odstartují těžkou domácí sérii. Po obhájcích mistrovské trofeje přijedou do Ostravy fotbalisté Plzně (3. prosince od 15 hodin) a podzimní část soutěže zakončí Ostravané zápasem proti Slavii Praha (17. prosince od 15 hodin).

Reklama