Hlavní obsah

Baník se pod Hapalem lepší, pomohlo mu i netradiční soustředění. Od výkonu v Plzni se dá odrazit, řekl kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezvládli začátek, potom ale byli Plzni víc než vyrovnaným soupeřem. Fotbalisté Ostravy si v sobotním ligovém duelu v Doosan Aréně vytvořili několik šancí, jen špatná koncovka a vynikající brankář Staněk je připravili o mnohem lepší výsledek (prohra 1:3).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Baníku Ostrava Jan Laštůvka v Plzni.

Článek

„Jsem zklamaný z výsledku, ale nepředvedli jsme vůbec špatný výkon. Nevím, jestli měl v Plzni v lize nějaký soupeř tolik šancí," uvedl kouč Baníku Pavel Hapal. „Do stavu nula dva to bylo z naší strany ustrašené. Potom jsme zabrali, dali jsme kontaktní gól, Plzeň se mohla bát o výsledek. Škoda, že dala třetí gól," dodal záložník Daniel Tetour.

Hosté Plzni pomohli k prvnímu gólu žákovskou chybou. Aut na půlce vlastní poloviny totiž nevhodili po lajně, ale doprostřed hřiště. Za pár vteřin je ztrestal Kalvach. „Měli jsme zahrát aut dozadu, obehrát to přes brankáře. Udělali jsme chybu, soupeři jsme gól nabídli. Ale nevzdali jsme se, dali jsme Almásim kontaktní gól. I přes několik dalších příležitostí zůstalo jen u jednoho, proto je výsledek takový," litoval Hapal, který na lavičce Baníku vystřídal nedávno Pavla Vrbu.

V premiéře dovedl Ostravu k ligové výhře nad Slováckem, ve středu k povinnému postupu v MOL Cupu přes divizní Velvary. Narazil až ve třetím utkání. Ovšem jen výsledkově. Herně Baník v Doosan Aréně bavil.

„Cítím výkonnostní posun, kluci se rvou. Od výkonu v Plzni se dá odrazit. Když pominu velké chyby, kterém musíme eliminovat a špatnou koncovku, zápas vyzněl velmi dobře. Pokud tyto dvě věci zlepšíme, posuneme se výš," řekl Hapal.

„Jestli se pod novým trenérem lepšíme? Zatím moc času na trénování nebylo. Spíš bych hodnotil změny v atmosféře v týmu. Je uvolněnější, nastavili jsme jinak hlavy. V tomhle asi posun k lepšímu je," podotkl Tetour.

Po středečním duelu ve Velvarech zůstal Baník až do sobotního utkání v Čechách. Neobvyklého soustředění využil Hapal k seznámení se s hráči. „Být z domova od úterý do soboty na soustředění je v sezoně neobvyklé. Letadlo, jako měla Plzeň k pohárovému zápasu do Hlučína, jsme využít nemohli. Tohle byla nejefektivnější varianta, mohli jsme se na utkání dobře připravit. Byli jsme spolu několik dnů od rána do večera, trenér měl možnost mluvit s námi individuálně," pověděl Tetour. „Víc jsme se poznali. Mluvili jsme s klukama o tom, co bychom chtěli změnit. Tohle je moc důležité," pochvaloval si Hapal.

Reklama