Hlavní obsah

Baník Takácse svým zájmem překvapil. Už jsem baníkovec, hlásí

Pouhých sedm utkání, ve kterých vstřelil jediný gól, odehrál v minulé sezoně vinou zranění kolene Ladislav Takács. Dvě na podzim za Slavii Praha, pět pak v jarní části Fortuna ligy v dresu Baníku, kam odešel v zimě na hostování s opcí. A přestože moc šancí zabydlet se v kádru Ostravy neměl, slezský klub na 25letého záložníka či obránce uplatnil opci a v minulém týdnu s Takácsem podepsal dvouletý kontrakt.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Ladislav Takács na začátku letní přípravy Baníku.

Článek

Jeho setrvání si pochvaloval i nový kouč Baníku Pavel Vrba. „Laco Takács je zkušený hráč, ani nevím, kolik má startů v lize. Po Laštym v Baníku možná nejvíce. Odehrál spoustu ligových zápasů a svou pozicí budí respekt. Je dobře, že takoví hráči do Baníku přichází," říká 58letý trenér, který s vytáhlým fotbalistou, jenž má zkušenosti i z bojů v evropských pohárech proti Dortmundu či Interu Milán, počítá na pozici defenzivního štítu do zálohy.

„Asi mi to je víceméně jedno. Nebudu si vybírat. Kam mě trenér dá, tam se budu snažit plnit pokyny a hrát nejlépe, jak umím," usmívá se Takács, jenž do ligy nakoukl poprvé v roce 2014 v dresu Teplic. Působil ale také v Mladé Boleslavi, odkud v roce 2019 přestoupil do Slavie. Získal v ní sice dva mistrovské tituly (2020, 2021), vinou zranění si ale místo v základu nevybojoval.

„Zažil jsem ve Slavii krásné tři roky a mám hodně příjemných vzpomínek. Nevyšlo to ale zdravotně a asi půlku angažmá jsem promarodil. Takže je to takové smíšené. Asi by to bylo veselejší, kdybych toho odehrál více a byl zdravý. Když jsem šel do Baníku na hostování s opcí, bylo jasné, že už se nevrátím. Proto jsem se soustředil na to, abych v Baníku přesvědčil a mohl zůstat. Jsem rád, že se to povedlo," svěřuje se rodák z Františkových Lázní.

Odchovanec Teplic má v Ostravě jasný plán, znovu se dostat do pohody, která mu dopomohla v minulosti do reprezentačních výběrů. I když jen mládežnických. „Dlouho jsem nehrál. Potřebuju se dostat se zpátky do formy a odehrát sezonu vkuse, nejméně sezonu. Trochu se zvednout," přemítá.

„Baník mě chtěl, přestože jsem nebyl zdravotně v pořádku. Bylo to překvapení, a dost si toho vážím, protože jsem se trochu bál, co bude. Ale Baník mi dal šanci, proto jsem tu chtěl uspět. Teď už jsem zdravý, Baník uplatnil opci a je ze mě baníkovec," zdůrazňuje Takács.

Reklama

Související témata: