Hlavní obsah

Liberec - Jablonec 1:1Bitva o Ještěd neměla vítěze. Liberec vedl, ale o náskok přišel

MinutaMin. Tým Hráč Akce
54. Rabušic (penalta) 1 : 0
77. Černák 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Liberce remizovali ve 23. kole první ligy s Jabloncem 1:1. Skóre v podještědském derby otevřel v 54. minutě z penalty Michael Rabušic, v 77. minutě pak vyrovnal střídající Michal Černák. Slovan pět ligových zápasů za sebou nezvítězil a v neúplné tabulce je devátý. Jablonec v jarní části sezony ještě neprohrál a patří mu 12. místo.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jakub Martinec z Jablonce a Michael Rabušic z Liberce.

Článek
Fotogalerie

V Liberci, kde se před výkopem na podporu Ukrajiny čelící ruskému útoku držela minuta ticha, se hrálo na velmi těžkém terénu. Od úvodu bylo k vidění množství soubojů a jen minimum větších šancí. V 35. minutě napálil z dálky odražený míč Koscelník, ale jablonecký brankář Hanuš zasáhl.

Šest minut po přestávce se po Frýdkově centru odrazil míč od země do ruky Zeleného. Sudí Berka po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace ze záznamu nařídil penaltu. Rabušic nezaváhal a poslal Liberec do vedení. Dvaatřicetiletý útočník zaznamenal jubilejní 50. gól v ligové kariéře.

Úvodní gól zápasu viditelně pomohl. Rabušic z dorážky hlavičkoval nad, na opačné straně neuspěl hostující Kubista. Domácí brankář Knobloch pak po hodině hry vychytal i Silného, který nebezpečně pálil z úhlu.

Jablonec se díky zvýšené aktivitě vyrovnání přece jen dočkal. V 77. minutě po Pilařově obloučku za obranu stihl Kadlec míč posunout před Knoblochem a střídající Černák doklepl balon do odkryté branky. Osmnáctiletý záložník skóroval poprvé v ligové kariéře.

Vítězný gól pak už nepadl ani ve více než čtyřminutovém nastavení. Liberec i v druhém podještědském derby v sezoně bodoval, severočeští rivalové se rozešli smírně po třech zápasech v nejvyšší soutěži.

23. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - FK Jablonec 1:1 (0:0)
Branky: 54. Rabušic z pen. - 77. Černák. Rozhodčí: Berka - Vlček, Vodrážka - Franěk (video). ŽK: Rabušic, Koscelník, Purzitidis - Malínský. Diváci: 3489 (omezený počet).
Liberec: Knobloch - Koscelník, Plechatý, Purzitidis, Mikula - Tiéhi, Gebre Selassie - Tupta (73. Alijagič), Frýdek (65. Stoch), Matoušek (90.+4 Mészáros) - Rabušic (73. Fukala). Trenér: Kozel.
Jablonec: Hanuš - Surzyn, Martinec, Kubista, Zelený - Hübschman - Malínský (63. Černák), Považanec (63. Kadlec), Houska (85. Štěpánek), Pilař (90.+4 Nykrín) - Silný (85. Ikaunieks). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: