Hlavní obsah

Bitvu o titul má nyní v rukou muž s Viktorií! Je Koubek poslední nadějí pro Slavii?

Praha
Aktualizováno

Před sedmi lety dovedl Plzeň k titulu, od té doby nosí na ruce vytetovaný nápis „#1 Viktoria 2014-15". Trenér Hradce Králové Miroslav Koubek. Má se za to, že právě on muž je poslední nadějí Slavie v bitvě o ligový trůn, ve kterém ztrácí na Plzeň dvě kola před koncem dva body. Pomůže s Votroky sešívaným nebo se zadlužení Západočeši přiblíží titulu?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Hradce Králové Miroslav Koubek během utkání na Slavii.

Článek

V závěrečném kole nadstavby je sice čeká ještě doma Ostrava, experti však mají jasno: jestli má Viktorie zakopnout, pak jedině ve středu s Hradcem Králové. Její osud tedy třímá v rukou kouč, který má už sedm let její jméno vytetováno na pravém předloktí.

„Když jsem do Plzně přišel, pronesl jsem, že když uděláme titul, nechám si udělat malé tetování. Jako památku na výhru. Skrytě, do pár centimetrů. No, a pak jsem byl v průseru," vyprávěl po letech s úsměvem Koubek.

Sedmdesátiletý kouč dělá s nováčkem velké věci, dovedl ho do nadstavby o titul. Votroci v ní porazili Slavii (4:3), o body obrali Spartu na Letné (1:1). Koubek je maximálně namotivuje a takticky připraví i na Plzeň. Už jen z pozice, že s bossem Viktorie Adolfem Šádkem se nerozešli úplně v dobrém.

„Práce pana Koubka je jasně vidět. Hradec je navíc v pohodě, hraje bez tlaku. Jsme v cílové rovince, jsme blízko toho, o čem sníme všichni. Nechceme, aby nás zastavil právě Hradec," uvedl pro klubový web plzeňský asistent Pavel Horváth, který po tehdejším titulu pod Koubkem ukončil kariéru.

Slavia se ale nemůže jen modlit a doufat v pomoc Votroků, které namíchla, když na svůj duel se Slováckem pozvala hradecké žádané hráče Adama Vlkanovu a Jana Mejdra. Sešívaní potřebují vyhrát v Ostravě, Baník se na ně v domácím prostředí umí vyhecovat. Pod trenérem Jindřichem Trpišovským zvítězila družina z Edenu ve Vítkovicích ze šesti pokusů jen dvakrát.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost hráčů Viktorie Plzeň po vstřelené brance.

„Baník už nemá o co hrát, ale budou se chtít vytáhnout. Dává šanci mladým odchovancům, ti se určitě budou chtít ukázat. Nedají nám nic zadarmo," tuší produktivní slávistický záložník Ondřej Lingr.

Reklama

Související témata: