Hlavní obsah

Bosančič si chtěl hrát na Panenku. Sérii Slavie ale uťal i bez dloubáku

Slovanu se proti sešívaným daří. Slavia vyhrála jediný z posledních pěti vzájemných ligových zápasů. Nedělní vítězství fotbalistů Liberce 2:1 v Edenu zůstane památné navždy. Tým kouče Trpišovského ukončil rekordní sérii červenobílých 36 kol bez porážky. „Rozhodně jsme do zápasu nešli ukončit něčí sérii. Jsme rádi, že se nám to povedlo, ale o sérii opravdu nešlo,“ ujišťuje autor prvního gólu Roman Potočný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký záložník Miloš Bosančič střílí Slavii gól z penalty.

Článek
Fotogalerie

Mohl mít slávu jen pro sebe. Autor prvního gólu Liberce byl totiž určen jako první volba pro exekuci pokutového kopu. Galantně ho ovšem podstoupil spoluhráči Bosančičovi.

„Miloškovi jsem penaltu přenechal. Odehrál skvělý zápas a zasloužil si ji. V poslední době hrozně dře a gól pro něj byla taková odměna," usmívá se Roman Potočný.

Srbský záložník nabídky využil, takže si připsal vítězný gól.

„Na penaltu jsem si věřil. Přemýšlel jsem, jestli ji nemám kopnout jako Panenka. Nakonec jsem vystřelil k tyči," líčí Miloš Bosančič, že málem došlo i na Tondův vršovický dloubák.

Duel byl plný emocí i šarvátek. Největší vyprovokoval právě Bosančič. Po vstřelení gólu svými gesty rozžhavil kotel slávistických fanoušků a v dýmu vhozených světlic si vjely do vlasů obě jedenáctky...

Eden je pro sparťana rájem

„V Bělehradě jsem zažil zápasy Partizanu s Crvenou zvezdou. Derby tam jsou třikrát tak vypjatá, než bylo utkání na Slavii," mávne jen rukou.

Oba střelci libereckých gólů si z divokého duelu odnesli po žluté kartě.

„Od doby, co mám dítě, jsem takový klidnější a emoce tolik nevnímám. I když teď byl zápas opravdu docela vyhrocený, šlo o hodně. Trenér se mě zeptal, jestli nechci střídat, abych neměl červenou, tak jsem raději řekl ano," uculuje se Potočný.

Vždycky fandil Spartě, za kterou hrál v mládeži. A Eden je pro něj opravdu rájem.

„Dva góly jsem tady dal ještě za Teplice. Na ně nezapomenu nikdy v životě, byly moje první v lize. Ale teď k nim asi jeden hodně důležitý přibyl," pochvaluje si Potočný.

Reklama