Hlavní obsah

Brankář Boleslavi vzal po hrubce prohru na sebe, Hoftych se zlobil nejen na něj

Pět bodů po šesti kolech. Fotbalisté Mladé Boleslavi nemají na začátku sezony důvod juchat, smělé plány cupují vlastními zkraty. „Chyby, kterých se dopouštíme v obranné fázi, bych nazval jako dětinské, takové do profesionálního fotbalu nepatří,“ ulevil si po nejčerstvější porážce 1:2 s Hradcem Králové trenér Středočechů Pavel Hoftych.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenér Boleslavi Pavel Hoftych.

Článek

Boleslavi zasadil těžký úder její brankář Martin Polaček. Měl vystřihnout rutinní zásah, jenže místo toho spáchal kiks. Hradecký obránce Vojtěch Smrž v 72. minutě zkusil štěstí, vystřelil razantně minimálně z pětadvaceti metrů, míč letěl rychle, ale přímo na Polačka. Gólman Středočechů ale plavající balon nedokázal zkrotit, inkasoval gól na 1:2. Tento stav už vydržel.

„Nevymýšlel jsem. Ocitl jsem sám a chtěl jsem to zkusit. Když jsem viděl, jak balon letí a jak se brankář staví, říkal jsem si, že by do brány mohl propadnout. Nakonec se tak opravdu stalo, přišla euforie. Tohle byla otázka štěstí, ale zase kdo nevystřelí, gól nedá," culil se Smrž.

Polaček se hned gestem omlouval spoluhráčům i fanouškům. Po zápase se neschovával a přišel mezi novináře. „Balon sice trochu zaplaval, ale měl jsem ho chytit, nebo alespoň vyrazit. Takové střely prostě musím mít. Jsem maximalista, beru to na sebe," nekličkoval dvaatřicetiletý brankář.

Hlavní stratég Středočechů si mohl jen povzdechnout. „U nás se až příliš často opakují individuální chyby, které tým srážejí. Když vyrovnáte na 1:1, gólman musí být první, kdo vás podrží," podotkl Hoftych.

Bude s Polačkem situaci rozebírat? „Určitě to s ním probere trenér brankářů Jirka Malík. Martin se po zápase všem omluvil. Věděl, že je to hrubá chyba. Já bych ještě přidal hrubou chybu Maška, který měl důrazněji před střelou atakovat Smrže," dodal kouč Boleslavi.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Martin Polaček z Boleslavi.

Zdaleka ho nezklamal jen tento moment. „Chybí nám větší dravost a hladovost. Věřili jsme, že nás předchozí vítězství proti Pardubicím nabudí, že budeme víc zapálení. V prvním poločase mi tohle trošku chybělo. Od zkušenějších hráčů mi chyběla nadstavba, čekal bych, že něco vytvoří. Ve finále ale tvořil jen Mára Matějovský, měli by se přidat i další," posteskl si Hoftych.

První trefu dal Hradec po spolupráci Filipa Kubaly a Daniela Vašulína ve středu hřiště, domácí vyrovnali z penalty. Po inkasované brance na 1:2 pak ještě měli možnosti na vyrovnání. „Mladý Lukáš Mašek měl dvě čisté gólové šance. Musí je vyřešit jinak. Už má odehráno v lize třicet zápasů, musí se posouvat rychleji," prohodil šéf boleslavské lavičky k osmnáctiletému ofenzivnímu hráči.

Už v sobotu se Hoftychova parta představí v Českých Budějovicích. „Tam se bude lámat chleba. Někteří hráči třeba dostanou šanci a může být pro ně poslední. Pak jim může začít složitější období," vyslal vzkaz do kabiny pětapadesátiletý stratég.

Reklama