Hlavní obsah

Hradec bez Vlkanovy napoprvé vyhrál. Možná už nebudeme tak sexy, řekl Koubek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Hradce Králové vítězí i bez Adama Vlkanovy. Letní telenovela o budoucnosti kapitána Votroků vygradovala kolem středečního poledne, kdy šikovný záložník stvrdil přestup do Plzně. Východočeši tak k podvečernímu zápasu proti Mladé Boleslavi nastoupili už bez dlouholetého tahouna. Utkání zvládli, vyhráli 2:1. „Přichází nová éra. Adam dělal jiný obraz naší hry. Musíme najít novou cestu, v tomhle zápase se párkrát ukázala, rozsvítilo se světélko,“ podotkl hradecký trenér Miroslav Koubek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Hradce Králové Miroslav Koubek na archivním snímku

Článek

V Hradci se rozloučili se svým kapitánem. Celý tým prožíval během léta zdánlivě nekončící příběh, zda Adam Vlkanova zůstane, nebo odejde. V posledních dnech nabrala jednání spád, člena reprezentačního kádru po postupu do Ligy mistrů začala silně vábit Plzeň. A nakonec ho získala.

„Prožíval jsem to střídmě. Věděl jsem, že to nastane. Už by to šlo přes čáru, přes závit, nebylo by to dobré. Byl jsem s jeho odchodem několik posledních dní smířený. Vysloveně jsem mu to přál. Přál jsem si, aby se kluby dohodly," vylíčil hradecký kouč Koubek.

„Věděli jsme, že se jedná. Adam to netajil. Všichni jsme mu to ohromně přáli. Viděli jsme, jakou má Plzeň skupinu v Lize mistrů a jak se jí teď daří. Určitě si to zaslouží a do Plzně patří," přiblížil pocity kabiny obránce Vojtěch Smrž.

Vlkanova ustál pokřiky fanoušků Slavie. Potvrdil, že je profík, chválí bývalý reprezentantVideo: Sport.cz

Východočeši v prvním testu bez produktivního lídra uspěli. „Asi šedesát procent času jsme ale byli pod tlakem," uznal Koubek. Ovšem vítězství Hradec vydřel, Daniel Vašulín a Filip Kubala si na špici ofenzivní vozby vedli zdatně. „Dělali nám problémy, měli jsme s nimi poradit líp," věděl boleslavský trenér Pavel Hoftych, který také Vlkanovovi popřál hodně zdaru při štaci na západě Čech.

Hradec se změní. „Hned od úterního tréninku jsme na tom začali pracovat. Herně už asi nebudeme tak sexy. Musíme být účelnější, týmovější, efektivnější. Musíme si vzájemně pomoct," nastínil kouč Votroků.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Adam Vlkanova z Plzně a Jan Kalabiška ze Slovácka.

„Co se týče organizace hry v defenzivě, tam problém není, tam Vlčák klíčový nebyl. Ale měl driblink, obešel protihráče, zasekl míč, to teď neudělal nikdo. To dělalo nadstavbu a rozdíl," přidal Koubek.

„Nějak výrazně se naše hra nezmění. Fotbal budeme hrát dál poctivý, takticky jsme od pana Koubka dobře připraveni. Dopředu bude jistě chybět, kreativita bude největší problém, to budeme muset nahradit jinými hráči a jiným způsobem. Ale věřím, že máme tak kvalitní hráče, kteří Adama dokážou nahradit," doplnil Smrž.

Východočeši si užívají povedený vstup do soutěže, v průběžné tabulce se po šestém kole vyhoupli na třetí místo, mají dvanáct bodů a klid na práci bez Vlkanovy. „Je to pro nás bomba," cenil si Koubek dosavadního bodového zisku. „Měli jsme super těžké zápasy," připomněl duely se třemi pohárovými zástupci či výhru v Ďolíčku s Bohemians. „Ale zůstáváme pokorní," upozornil zkušený trenér vzápětí.

Reklama

Související témata: