Hlavní obsah

Sparta - Bohemians 1:2Bulhar už pálí v rudém. Klokani mu premiéru za zavřenými dveřmi pokazili

Praha
Aktualizováno

Lákavé pražské derby, jenže zcela bez diváků za zavřenými dveřmi na letenském stadionu. Fotbalisté Sparty a Bohemians 1905 si vyplnili reprezentační přestávku prvním přípravným zápasem. Klokani zvítězili 2:1. Gólem si premiéru v rudém dresu zpestřil bulharský talent Martin Minčev, poprvé od návratu z Itálie nastoupil také Ladislav Krejčí starší. Po přestávce se ovšem trefili Bartek s Köstlem a hosté skóre otočili.

Foto: sparta.cz

Bulhar Martin Minčev dostal při debutu za Spartu kapitánskou pásku.

Článek

Pražským rivalům se vstup do ligové sezony povedl. Sparta má po dvou kolech plný počet šesti bodů, Bohemka čtyři.

„Z povedeného startu mám radost. Teď máme dva týdny přestávku. Poslouží nám, aby se rozehráli marodi po zranění, Hancko, Karlsson a další. Budou moci dokázat, že patří do mužstva. Máme naplánované přípravné zápasy. Zase se nám zvýší konkurence. Možná budu mít ohledně sestavy zamotanou hlavu, ale budu jen rád,“ naplánoval Václav Kotal, trenér Sparty.

Domácí opravdu nasadili Karlssona a Ladislava Krejčího. A také Bulhara Minčeva, který hned ve 3. minutě otevřel skóre.

Klokani vyzkoušeli brankáře Bačkovského. Po zranění hrál i Hašek, z karantény se vrátili Hůlka, Květ a Keita. Po přestávce vyrovnal Bartek a tři minuty před koncem rozhodl Köstl.

„Jsme rádi, že jsme utkání sehráli. Potřebovali jsme zápasové vytížení pro hráče, kteří toho v poslední době tolik neodehráli. Chtěli jsme, aby se dostali do zápasového rytmu a do tempa. Trénovat a hrát zápas je rozdíl. Myslím, že utkání mělo v určitých fázích dobrou kvalitu a náboj,“ hodnotí duel na klubovém webu sparťanský asistent Michal Šmarda.

Přípravné fotbalové utkání:
Sparta Praha - Bohemians Praha 1905 1:2 (1:0)
Branky 3. Minčev - 55. Bartek, 87. Köstl.
Sparta: Holec - Sáček (46. Plavšič), Souček, Lischka, Polidar - Fortelný, Trávník - Karlsson, Ladislav Krejčí starší (63. Hanousek) - Minčev (63. Juliš), Kozák. Trenér: Kotal.
Bohemians: Bačkovský - Dostál, Bederka, Pokorný (46. Hůlka), Vondra (46. Bartek) - Jindřišek (46. Krch), Ljovin (46. Hronek) - Vacek (46. Puškáč), Hašek (46. Köstl) - Osmančík (67. Keita), Nečas (67. Květ). Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: