Hlavní obsah

Byl to pro nás vykřičník, říká Komňacký po pětigólové lekci od Příbrami

Příbram

Hrubě nespokojený byl trenér Jihlavy František Komňacký po pětigólové porážce od Příbrami. "Ve všech směrech jsme za Příbramí zaostávali," přiznával zkušený kouč. Příbram poprvé za svého působení v nejvyšší soutěži dala soupeři pět gólů. Nad hráči visel Damoklův meč vyřazení z kádru, pokud nezmění svůj přístup. V sobotu s Jihlavou odčinili šestigólový debakl od Jablonce a kouč Petr Čuhel se po dlouhé době usmíval.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Trenér Jihlavy František Komňacký.

Článek

„Ta dvě utkání se nedají srovnat. Především mě těší, že jsme udrželi koncentraci po celý zápas a přístup hráčů byl na úrovni. Náš výkon byl opravdu slušný a vedle tří velice důležitých bodů mne těší i udržená nula. Takhle si to představuji,“ říkal spokojeně Petr Čuhel.

Vzápětí ale zvedl varovný prst... „Rozhodně ale není všechno v úplném pořádku a zapomenuto. Pořád je na čem pracovat. Až čas ukáže, jestli si hráči opravdu vzali to, co jsme si řekli, k srdci a nebyl to ojedinělý výkon, především, co se týká jejich přístupu k zápasu.“

Blamáž a ostuda

Na opačném pólu byl kouč Jihlavy František Komňacký. Jihlava zažila nejvyšší debakl ve své prvoligové historii. „Byla to z naší strany hrozná blamáž a ostuda. Nevzpomínám si, že bych s nějakým mužstvem takhle prohrál. Ve všech směrech jsme za Příbramí zaostávali. Naše situace se výrazně zhoršila a musíme tento zápas brát jako vykřičník,“ zdůraznil šokovaný František Komňacký.

A hned dodal: „Takhle prostě fotbal hrát nesmíme a nemůžeme. Pokud chce hrát Jihlava v lize důstojnou roli, musí se takových výkonů a výsledků vyvarovat. S hráči to musíme velmi důkladně probrat.“

Pro hráče může mít sobotní debakl i finanční dopad, protože i podle klubového vedení jsou výkony některých hráčů více než neuspokojivé a mužstvo má rozhodně na víc.

Reklama