Hlavní obsah

Plzeň - Slovácko 3:0Skvělý úvod, Viktorka i s novou posilou rozhodla šlágr už do poločasu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Kopic 1 : 0
45. Bucha 2 : 0
70. Mosquera 3 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Plzně v šestém kole první ligy porazili Slovácko 3:0, v nejvyšší soutěži zvítězili počtvrté za sebou a zůstávají jediným neporaženým týmem v sezoně. Už v první minutě otevřel skóre Jan Kopic, v nastavení úvodního poločasu zvýšil Pavel Bucha a po změně stran přidal třetí gól Jhon Mosquera výstavní střelou z voleje.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalisté Plzně se radují z branky

Článek

Obhájci titulu vylepšili klubový rekord na 27 ligových zápasů v řadě bez prohry a poskočili do čela neúplné tabulky o bod před Slavii, která od 20:00 hostí Teplice. Plzeň ale má k dobru ještě odložené utkání s nováčkem z Brna. Slovácko prohrálo druhé kolo po sobě.

V základní sestavě Viktorie nastoupil záložník Vlkanova, jehož přestup z Hradce Králové byl oficiálně oznámen dnes dopoledne. Od začátku dostal příležitost i Ndiaye, další plzeňský středopolař Kalvach kvůli zdravotním problémům nebyl ani na lavičce.

Souboj účastníků skupinové fáze evropských pohárů Západočeši otevřeli už ve 42. sekundě nejrychlejším gólem v ligové sezoně. Reinberk špatnou přihrávkou nabídnul míč Vlkanovovi, čerstvá posila našla rozběhnutého Kopice a ten přehodil brankáře Nguyena. Dvaatřicetiletý záložník si připsal premiérovou trefu v ročníku nejvyšší soutěže.

V dalších minutách ale domácí hodně chybovali a nebezpečnější byli dlouho hráči Slovácka, přestože si žádnou vyloženou šanci nevytvořili. Viktoria zahrozila až ve druhé části úvodní půle, ale Chorý v obou případech hlavičkoval nepřesně.

Plzeňští, kteří v závěru první půle přišli o zraněného Kopice, přidali pojistku ve druhé minutě nastavení, kdy se po závěru v šestnáctce prosadil z dorážky Bucha. Také čtyřiadvacetiletý středopolař se v ligové sezoně trefil poprvé.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Adam Vlkanova z Plzně a Jan Kalabiška ze Slovácka.

Slovácko mohlo v 55. minutě snížit, ale bývalý plzeňský hráč Mihálik zblízka vypálil vedle. Hosté stupňovali tlak a Reinberkovu ránu už musel zneškodnit brankář Staněk.

Domácí se probudili z letargie a v 70. minutě skórovali potřetí. Jemelka nacentroval do šestnáctky a Mosquera z voleje napálil míč o břevno do branky. Kolumbijský křídelník v této sezoně nejvyšší soutěže skóroval potřetí a osamostatnil se v čele týmové tabulky střelců.

Hosté se snažili aspoň snížit, jenže střídající Kozák ve velké šanci přestřelil branku. Na druhé straně gólman Nguyen vyrazil Sýkorovu ránu a Jemelkovu hlavičku z brankové čáry odvrátil stoper Hofmann. Plzeňští v lize porazili Slovácko popáté za sebou a protáhli sérii bez porážky na 33 soutěžních duelů.

6. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - 1. FC Slovácko 3:0 (2:0)
Branky: 1. Kopic, 45.+2 Bucha, 70. Mosquera. Rozhodčí: Berka - Hájek, Kříž - Franěk (video). ŽK: Mihálik, Trávník, Sinjavskij, Kalabiška (všichni Slovácko). Diváci: 9121.
Plzeň: Staněk - Havel, Hejda, Pernica, Jemelka - Ndiaye (79. Čermák), Bucha - Kopic (45.+1 Sýkora), Vlkanova (69. Jirka), Mosquera (79. Pilař) - Chorý (46. Bassey). Trenér: Bílek.
Slovácko: Nguyen - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Havlík - Petržela (83. Brandner), Kohút (74. Ljovin), Trávník (56. Kozák), Holzer (56. Sinjavskij) - Mihálik (74. Vecheta). Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: