Hlavní obsah

Bývalý brankář Sparty Holec posílil fotbalisty Karviné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenský brankář Dominik Holec posílil fotbalisty Karviné. Devětadvacetiletý bývalý gólman Sparty k prvoligovému nováčkovi zamířil jako volný hráč po konci angažmá v Poznani. Slezané o tom informovali na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Dominik Holec ještě v dresu Sparty.

Článek

„Potřebovali jsme zkušeného brankáře a tím Dominik je. Pevně doufám, že nám pomůže a zúročí u nás své zkušenosti třeba i z evropských pohárů,“ řekl karvinský sportovní ředitel Lubomír Vlk.

Holec v české nejvyšší soutěži odchytal za Spartu 17 utkání a sedmkrát udržel nulu. Z pražského klubu hostoval v Čenstochové a naposledy na jaře v Poznani, kde se ale neprosadil. Na Slovensku hráč s jedním reprezentačním startem nastupoval za Žilinu, Senici nebo Zlaté Moravce.

„Moc se těším, až zase budu stát v bráně. Soutěž znám a doufám, že budu podávat kvalitní výkony. Třeba i lepší než v minulosti,“ uvedl Holec, jehož otec Peter v Karviné dříve působil jako trenér brankářů.

Slezský tým má s 12 inkasovanými góly druhou nejhorší ligovou obranu po Českých Budějovicích (19). Po šesti kolech jsou Karvinští se čtyřmi body na 12. místě tabulky.